avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sora vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sora vitrega

Salut, problema este asa:
Tata a facut o fata cu fosta sa sotie, apoi s-a despartit de ea si s-a casatorit cu mama, avandu-ma pe mine. Deci am o sora vitrega avand acelasi tata. Tata nu a pastrat legatura cu ea deloc, ea impreuna cu mama ei stabilindu-se in Germania si avand un nou tata vitreg (mama ei s-a casatorit cu el). Ce drepturi are ea asupra averii tatalui meu daca acesta ar muri? Ce putem face a ii anula dreptul complet? Tata nu doreste sa ii lase ceva, nu au pastrat legatura de cand ea era bebelusa.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:44, 14 Februarie 2020
Aceleași drepturi ca dvs.
Si ea este copilul tatălui dvs. Cum ii puteti anula dreptul la mostenire? Nu puteti.
Doar dacă tata va vinde tot ce are, la valoarea pieței, cu achitarea efectivă a prețului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)