avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este legal ca salile de evenimente dintre blocuri sa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este legal ca salile de evenimente dintre blocuri sa aiba autorizatie de functionare?

Buna ziua,
M-am mutat foarte recent intr-un cartier nou si pentru ca eram presata de timp si de budget, nu am observat un inconvenient foarte important al zonei in care se afla apartamentul. In josul imobilului se găsește o sala mica de eveniment care ieri seara a organizat o nunta/petrecere de un fel. Distractia a durat pana la 6 dimineata cu muzica la maxim. Mentionez ca locatia se afla sub geamul meu si a multor altor locuitori, fiind înconjurată de blocuri din toate părțile. Am sunat la poliție sa fac o plângere și poliția mi-a spus că este problema primăriei care le-ai dat autorizatie de funcționare până în ora 00. Iar după acea ora ei pot merge doar să dea o amenda dar asta nu înseamnă că petrecerea se va opri. Intrebare mea este, nu există o lege pentru astfel de locații amplasate in buricul târgului? Ma gîndesc ca ar trebui sa existe niste limite de bun simț de proximitate si db. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:55, 15 Februarie 2020
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata. Vedeti art.2 poz. 25-27.
In lege nu se mentioneaza ca primaria poate da autorizatie care sa nu respecte legea. Sesizati primaria in scris cu nr. de inregistrare/ data conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si cereti sa va comunice in scris masurile luate pentru viitor.
Daca nu primiti raspuns scris in urmatoarele 30 de zile de la inregistrarea sesizarii dvs. puteti deschide actiune in instanta conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004 a contenciosului administrativ impotriva primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune ce ne deranjeaza linistea cristinacristinacristina cristinacristinacristina Buna ziua, in casa de langa noi a fost deschisa o pensiune /se cheama casa de oaspeti.Cei care se cazeaza (de regula muncitori), beau, vorbesc foarte tare, ... (vezi toată discuția)
Amplasare gater gabi_sandru2008 gabi_sandru2008 Buna ziua! As dori sa stiu daca amplasarea unui gater intr-un spatiu inconjurat de multe locuinte este legala? Iar daca nu,care este legea ce interzice acest ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii pentru un salon evenimente tzigaie tzigaie Buna ziua, Intentionez sa deschid un cort de evenimente (nunti, botezuri, petreceri private). Din cunostiintele mele voi avea codurile CAEN 9329 si 5540 (pt ... (vezi toată discuția)