avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curge apa de la vecinul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curge apa de la vecinul

Stau la bloc, si de la vecinul de deasupra imi curge apa prin placa de beton dintre apartamente. In cazul acesta, care este calea de urmat? Vecinul spune ca nu este de la el problema, si refuza sa ia masuri. Tine de conducerea asociatiei sa se implice, sau instanta il poate obliga sa remedieze problema?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:16, 17 Februarie 2020
Nimeni nu se poate pronunta asupra partii responsabile ,atat timp cat nu se cunoaste concret instalatia care a generat neajunsul
Daca este instalatia parte comuna raspunde asociatia de proprietari,daca este instalatia individuala raspunde proprietarul
Initial contactati persoana autorizata care sa precizeze despre ce instalatie este vorba conditionat de care urmeaza sa va ridicati cu pretentii impotriva partii responsabile

@loveusa24,
Parca ar fi o catastrofa, cee ce vi se intampla.
Om bun. Mergti la as. prop. si notificati in scris ceea ce va deranjeaza (nu mai vorbesc ca nu va cunoasteti drepturile de proprietar si ceea ce aveti de facut in anumite situatii).
Nu ne-ati spus la ce etaj stati - pentru ca, vecinul dvs. s-ar putea sa aiba dreptate, desi, intotdeauna apa are un narav, curge in mod natural doar de sus in jos...
Gluma-i gluma, insa s-ar putea ca defectiunea sa fie de la un apartament situat mai sus si vecinul de deasupra dvs. sa nu fie afectat.
Din acest motiv trebuie anuntata as. prop. O conducere responsabila trimite o "comisie" sa constate cele reclamate de dvs. Pentru ca situatiile pot fi destul de complicate, adminul cheama si un instalator "meserias" care o sa constate unde este defectiunea, ce trebuie facut si am rezolvat treaba!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Vecin inundat madalina_phm madalina_phm buna ziua, tocmai am renovat apartamentul, si sistemult de instalatie de apa este nou si schimbat. Cu toae acestea vecina de sub mine imi spune ca o inund. ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)