avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare

Buna ziua...in cazul in care prin instanța voi obține sa iau copilul cu mine 2 săptămâni in vacanța și decid ca după doua săptămâni sa numai ma intorc in țara ce se pote întâmpla?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:45, 15 Februarie 2020
1. Împiedicarea relaţiei tată-minor, art.379 Cod penal
2.Înapoierea copilului în Romania, conform Convenţiei de la Haga
Veti fi acuzata de rapire de minor si tatal poate cere intoarcerea copilului in tara.
Daca vreti sa plecati legal, cereti in instanta stabilirea locuintei copilul in acea tara, , nu fugiti cu copilul dupa vacanta.

Da, la o prima vedere, nu par sa existe sanse sa scapati.
Daca aveti motive temeinice apelati la avocat ca sa va analizeze cazul in toata amploarea sa si sa vada exact ce ar fi de facut.
Ar trebui sa deschideti proces in Romania mai inainte de a pleca dar toate trebuie foarte bine corelate deoarece cazul este foarte dificil pentru avocatul dvs.
Trebuie gandit totul in cele mai mici detalii si de aceea daca nu gasiti avocat care sa aiba timp de cazul dvs. mai bine renuntati deoarece ar fi inutil sa incercati ceva la pocneala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tatăl copilului poate sesiza autoritățile și să reclame că vă faceți vinovată de fapta de răpire internațională de copii.
Proces de fond pentru modificarea domiciliului și ordonanță pentru modificare domiciliu și suplinire acord.
Mergeți la un avocat sa va indrume și sa reușiți sa luați copila pana începe noul an școlar.

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor 15ani in strainatate Patricia1978 Patricia1978 Buna ziua am și eu o rugăminte la Dvs ma puteți ajuta cu un sfat???baiatul meu de 15 vine in vacanța in August și vrea sa locuiască cu mine in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua trandafirialbastru trandafirialbastru ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)
Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)