avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... boxa apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

boxa apartament

Buna ziua.Intr-un bloc turn,toti locatarii au dreptul la o boxa?Daca da,conform act normativ (eventual articol)?Va multumesc cu anticipatie pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:33, 16 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca imobilul nu a fost prevazut din constructie cu boxe, nu are nimeni "dreptul".
Spatiile comune sunt proprietatea tuturor si, in anumite conditii, se poate hotari inchirierea. Numai ca, in Romania, functioneaza dreptul de smecher si legea primul venit. Este mai greu de schimbat asta.
In condominiu lacatarii au dreptul la bunul imobil achizitionat
daca prin documentul de achizitie bun imobil nu este prevazut si spatiul anexa=baxa,atunci locatarul nu beneficiaza de boxa
Trebuie sa precizati concret daca este vorba despre condominiu care detine spatii enexa =boxe construite sau de spatii boxe edificate de catre locatari in perioda de exploatare condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune ... Vlad_mirza Vlad_mirza Buna ziua, Sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune 2 uscatoare si mai multe boxe, mai multi locatari ocupa deja boxele de la subsolul blocului ba ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere asociatie proprietari Catalin1954 Catalin1954 Buna ziua ,Asociatia de proprietari inchiriaza propriilor locatari ,nu la toti ,la cativa ,unele spatii de la subsolul blocului ,pentru folosinta drept boxa la ... (vezi toată discuția)
Spațiile comune Gingin Marius Gingin Marius Am cumparat acum doi ani un apartament! Din grabă nu am mai intrebat de boxa! Dupa ceva timp m-am interesat daca am si eu asa ceva! Normal ca nu mi-au spus ... (vezi toată discuția)