avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

cineva m-a rugat sa-i fac un "proiect " de testament .... totul in favoarea unicului copil
testamentul urmeaza sa fie autentic
dar ... pana la notar doreste sa vada cam ce ar trebui sa cuprinda , cum ar trebui intocmit
daca are cineva un model pe parti esentiale si il poate posta ( macar pe privat )... va rog
fiind unicul copil , mai este si sotia dar ... nu cred ca vor fi prb de impartire , mai ales ca si d-na este la o varsta mai inaintata , considerati ca cea mai buna varianta este testamentul ? lasand la o parte celelalte variante contract vanzare -cumparare , donatie ...
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 07:52, 10 Decembrie 2009
si cine poate fi numit executor testamentar ( cine e recomandabil sa fie numit executor testamentar )
nu exista o recomandare in codul civil!
codul civil prevede cine nu pot fi executori testamentari in art. 910 si urm cod civil.
E valabil un asemenea testament , cel olograf.Ulterior intocmirii acestuia , va fi mentionat intr-un proces verbal , de catre un notar public.
ioana_cristea a scris:

nu exista o recomandare in codul civil!
codul civil prevede cine nu pot fi executori testamentari in art. 910 si urm cod civil.

nu ma refeream la dispozitiile teoretice , ma gandeam la practica , cine este de obicei numit executor testamentar , o ruda ( daca mai ai ) , notarul , un avocat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)