avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical - baza de calcul in cazul detasarii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical - baza de calcul in cazul detasarii

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
am o salariata care in luna noiembrie a venit cu un concediu medical, iar in luna aprilie si mai a fost detasata la o alta societate. Intrebarea mea este, cum se face baza de calcul a concediului medical , pe ultimele 4 luni de cand s-a reintors la societate sau se iau in considerare si cele 2 luni de detasare???
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: mimi23 , utilizator 08:42, 10 Decembrie 2009
Asa este, dar Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.15/2005, art.12(1) spune: " Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art.2 alin (1) lit a)-d) din OUG 158/2005 este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical si se constituie din insumarea perioadelor" , conditie indeplinita, deoarece are 4 luni lucrate in societate.
Salariatului i s-a modificat salariul de la reitoarcerea in firma, asa ca daca as lua in calcul cele 2 luni , baza ar fi mai mica.
Pot sa iau in calcul numai cele 4 luni, dar sa nu am probleme in cazul unui eventual control?
art. 7 din legea 158/2005 a fost modificat prin Legea 399/2006 si prevede stagiu minim de cotizare de o luna
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea urmatoare: pot sa iau in calcul numai cele 4 luni, dar sa nu am probleme in cazul unui eventual control?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am un angajat care a avut concediu medical luna trecuta si din ce stiu eu baza de calcul pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cm modalitate de calcul Kitte Kitte Care este baza de calcul pentru un concediu medical? Exista optiunea de a alege lunile care sa fie baza de calcul? Va rog sa imi dati si baza legala. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical lucika lucika vreau si eu un sfat. In perioada 1 ianuarie 2005-13 octombrie 2006 am fost in concediu de inngrijire copil pina la varsta de 2 ani. In perioada 16 octombrie ... (vezi toată discuția)