avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare destinatie garaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare destinatie garaj

Buna ziua! Detin un garaj in suprafata de 50mp. As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa ii schimb destinatia in spatiu de locuit si totodata sa stiu daca ma pot extinde in sensul ca as vrea ca la etaj sa construiesc 2 dormitoare. Daca acest lucru este posibil, care ar fi procedura? Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Dragon88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alex3325 , utilizator 23:00, 13 Iunie 2020
-întocmirea planului de situţie pentru certificatul de urbanism,
-eliberarea certificatului de urbanism pentru schimbarea destinaţiei de către autoritatea locală (primăria),
-întocmirea proiectului de arhitectură conform certificatului de urbanism eliberat, obţinerea acordurilor şi avizelor necesare,
-avizarea documentaţie tehnice de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară,
-obţinerea autorizaţiei,
-înscriere în cartea funciară a schimbării destinţiei.
Depinde de suprafața din extrasul CF. Intrucat pentru etajare se va tine cont la DTAC de CUT calculat pentru TOATE constructiile de pe teren (intabulate sau neintabulate), este f important ca procentul de utilizare al terenului (CUT) sa se incadreze in reglementarile urmanistice (exemplificate in C.U.). Daca garajul se afla pe limita de proprietate, la DTAC se va prezenta obligatoriu acordul notarial al tuturor vecinilor de pe terenul care are limita cu garajul. La DTAC se vor prezenta ca avize: contract de salubritate, Aviz de Circulatie (creare locuință la etaj si implicit locuri de parcare noi), AViz de la Cultura (daca se afla in zona de protectie sau zona de rezervatie de protectie), Expertiza Tehnica.

Dupa emiterea A.C. se va proceda la depunerea documentatiei pentru eliberarea certificatului de atestare a edificarii, care o data emis de autoritatea locala, veti depune alt dosar la OCPI pentru intabulare. La OCPI, printre altele, trebuie sa aveti si PVRTL in original si P.A.D. intocmit de topograf cu Sc,+ Sd,+ dependintele noii constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism angela jula angela jula Buna ziua, am solicitat primariei din zona in care avem un teren, un certificat de urbanism pentru a obtine autorizatie de constructii.Am primit veste ca in ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)