avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chirie si angajare la pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chirie si angajare la pensionare

Buna ziua.
Mama mea are 57 de ani fiind la pensie. Dorește să se mute din județul de domiciliu în alt județ, unde locuiesc eu. Am câteva întrebări dacă ma puteti ajuta. Dorește să ia o garsoniera in chirie. Contract de închiriere va face 100%. Mai are obligativitatea si de a face mutație la evidența populației? E reticenta sa faca acest lucru din cauza dosarului de pensie. Nu stie ce inseamna exact transferul acestui dosar în alt judet, cat durează si ce implică. Dorește si sa se angajeze in caz ca găsește un job. Fiind vorba în această situație de o slujbă în alt judet va primi de la stat ajutor de chirie sau cum chiar am citit prima de instalare? Dacă ar primi prima de instalare va primi în situația în care apare cu un domiciliu provizoriu (chirie) în alt judet?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 18 Februarie 2020
1. OUG 97/2005
art. 19
(1) Serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor eliberează un nou act de identitate în următoarele cazuri:
....
c) în cazul schimbării domiciliului;
.....

(2) Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate, în condițiile art. 15 și 16, după cum urmează:
a) cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puțin de 15 zile, în situația prevăzută la alin. (1) lit. a);
b) în termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situațiile prevăzute la alin. (1) lit. b)-j);
c) oricând, în situația prevăzută la alin. (1) lit. k).
...

2. Numai persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pot beneficifia , in conditiile legii, de prima de instalare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea numelui abuziv iulianaurel iulianaurel sotia a parasit domiciliul(habar n-am unde e)...as putea deschide o actiune in instanta cu motivul:folosirea abuziva(fara acordul meu de a mai purta numele de ... (vezi toată discuția)
Buletin facut tarziu bogdanirimia bogdanirimia buna ziua! as vrea sa stiu daca mi se va da amenda din cauza ca nu mi-am facut cartea de identitate la timp.eu am intarziat 2 ani deoarece am fost plecata din ... (vezi toată discuția)
Buletin care expira ioana778 ioana778 Buna seara , am o intrebare referitoare la o problema . Sora mea ii expira buletinul in septembrie pe la mijloc , si vrem sa mergem la inceputul lui septembrie ... (vezi toată discuția)