avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare pe Legea 10 si pe Legea 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare pe Legea 10 si pe Legea 18

- Buna. Am o speta in care exista 2 actiuni in revendicare introduse astfel: una pe art.36 din Legea 18 de catre titularul dreptului de folosinta si una pe Legea 10 de catre vechiul proprietar. Ce se intampla in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: mircea_gligan , utilizator 21:58, 10 Decembrie 2009
Precizati si care sunt partile din cele 2 actiuni.Informatiile sunt insuficiente pentru formularea unei opinii, respectiv cine sunt paratii...pentru ca probabil se vor obtine 2 titluri de proprietate...daca nu intervin alte "rasturnari de situatie", si se va ajunge iarasi la o revendicare...cel mai probabil!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
- Titularul dreptului e folosinta este cel care revendica terenul pe Legea 18 si fostul proprietar e cel care il revendica pe Legea 10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil legea 112 cristeo cristeo Buna ziua. As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Dorim sa cumparam un apartament. Stim despre el ca a fost achizitionat de proprietar in primii ani ... (vezi toată discuția)
Legi cu termen de aplicare expirat - cererea in revendicare, in baza codului civil, ar fi admisa? CornelCalin CornelCalin Buna, Din cate am auzit la primarie,unde am fost sa intreb,termenul pentru aplicarea Legii 10 si a Legii 18 a expirat.Pentru cei ce nu au solicitat in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)