avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amenda pentru nesemnarea procesului verbal
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amenda pentru nesemnarea procesului verbal

Buna ziua. Azi un domn jandarm a vrut sa imi dea amenda pentru fumat pe teritoriul scolii. Pentru ca nu am fumat, doar dansul a dedus asta, fara dovezi, nu am vrut sa semnez procesul verbal. M-am legitimat, dar procesul am zis ca nu il semnez. Asa ca dansul a decis sa imi dea amenda in baza legii 61, art 36, cum ca l-as fi impiedicat sa isi indeplineasca indatoririile. Cat de corect e acest lucru?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:23, 23 Februarie 2020
nu este vorba despre legea 61 art 36, ci despre legea 61/1991, articolul 2, alineatul 36:
[constiuie contraventii:] 36)impiedicarea, sub orice forma, a organelor insarcinate cu mentinerea ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul politiei ori al altui organ de stat sau de a lua masurile necesare pentru mentinerea ori restabilirea ordinii publice.

Prin nesemnarea procesului verbal nu va faceti vinovat de nici una din faptele descrise in acest articol.
Daca pe procesul verbal de contraventie la temeiul legal apare "Legea 61/1991, art. 36", acesta nu produce nici un efect juridic, legea 61/1991 avand doar 10 articole.
Nu e corect pt ca v-ati legitimat, nu sunteti obligat sa semnati. Pe viitor, ca sa stiiti, semnarea unui pv nu inseamna ca va recunpasteti fapta, ci ca luati la conostinta. Semnati dupa ce cititi cu atentie ce semnati si agentul va imnaneaza un exemplar, puteti apoi contesta din motivele dvs.
Daca ati primit amenda, va trebui sa o contestati.. cand ajunge pv la adresa, pt ca nu ati semnat, vine acasa. .
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 61/1991 - incadrare corecta? popescuadrian popescuadrian am primit amenda pe legea 61/1991, art.2 pct 28. fapta ar fi ca am deranjat vecinii(locuiesc la casa 2 in curte).mai corect cred ca ar fi fost pct 29(28 se ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)