Buna ziua. Azi un domn jandarm a vrut sa imi dea amenda pentru fumat pe teritoriul scolii. Pentru ca nu am fumat, doar dansul a dedus asta, fara dovezi, nu am vrut sa semnez procesul verbal. M-am legitimat, dar procesul am zis ca nu il semnez. Asa ca dansul a decis sa imi dea amenda in baza legii 61, art 36, cum ca l-as fi impiedicat sa isi indeplineasca indatoririile. Cat de corect e acest lucru?
nu este vorba despre legea 61 art 36, ci despre legea 61/1991, articolul 2, alineatul 36:
[constiuie contraventii:] 36)impiedicarea, sub orice forma, a organelor insarcinate cu mentinerea ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul politiei ori al altui organ de stat sau de a lua masurile necesare pentru mentinerea ori restabilirea ordinii publice.
Prin nesemnarea procesului verbal nu va faceti vinovat de nici una din faptele descrise in acest articol.
Daca pe procesul verbal de contraventie la temeiul legal apare "Legea 61/1991, art. 36", acesta nu produce nici un efect juridic, legea 61/1991 avand doar 10 articole.
Nu e corect pt ca v-ati legitimat, nu sunteti obligat sa semnati. Pe viitor, ca sa stiiti, semnarea unui pv nu inseamna ca va recunpasteti fapta, ci ca luati la conostinta. Semnati dupa ce cititi cu atentie ce semnati si agentul va imnaneaza un exemplar, puteti apoi contesta din motivele dvs.
Daca ati primit amenda, va trebui sa o contestati.. cand ajunge pv la adresa, pt ca nu ati semnat, vine acasa. .