avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legal sau ilegal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legal sau ilegal

Este posibil ca un certificat de deces sa fie eliberat (sa aiba data eliberarii) la 3 ani dupa data inregistrarii decesului ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
John Ioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:20, 22 Februarie 2020
Da, este posibil.
Da, dar se poate remedia.
Da.
Nu se confundă certificatele (de naștere, căsătorie, deces) cu actele din registrele de stare civilă.

La căsătorie, spre pildă, soții semnează într-un registru. Acolo este actul lor de căsătorie. Și dacă vreunul dintre soți solicită astăzi (din te miri ce pricini/pierdere de ex.) un certificat de căsătorie, aceasta nu însemană că s-au căsătorit ... poimânie sau la data eliberării certificatului. (acesta se completează conform datelor din actul păstrat în registrul de stare civilă).
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte parasca23 parasca23 Buna-ziua, am o batrana de 91 de ani si nu-i gasesc actele, cred ca le-a pierdut caci nu mai stie ce a facut cu ele, lipseste certificatul de nastere, de ... (vezi toată discuția)
Greseli facute in buletinul de identitate mihaicatalin91 mihaicatalin91 Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul ... (vezi toată discuția)
Buna seara.am inaintat o cerere la primarie de rectificare a ... Aida2016 Aida2016 Buna seara.Am inaintat o cerere la primarie de rectificare a neconcordantelor din actele civile ,respectiv certificatul de nastere,deces al sotului meu si ... (vezi toată discuția)