avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

BUNA ZIUA.AM SI EU O POBLEMA LA CARE NU GASESC UN RASPUNS CONCRET.TATAL MEU A DONAT PARTEA LUI INTREAGA DE TEREN UNUI VERISOR,ASADAR EL STA IN CURTE CU NOI.ACTUL ESTE FACUT IN 1995 MARTIE,IAR IN MAI 1995 TATAL MEU A MURIT.CEEA CE A DONAT EL ESTE MOSTENIRE DE LA BUNICUL.VREAU SA STIU DACA EL AVEA DREPTUL SA DONEZE TERENUL AVAND SOTIE SI 2 COPII!!SEMNATURA LUI MAMA NU APARE PE ACT.EL INTRE TIMP SI-A FACUT CASA PE ACEL TEREN.NU APARE IN CARTEA FUNCIARA CA FIIND CASA ACOLO.NU STIU DACA ARE AUTORIZARIE....PRIMARUL DIN COMUNA A ZIS CA NU ESTE O PROBLEMA PENTRU EI CACI LEGEA 50 IL APARA.AS VREA SA L SCOT DIN CURTE.POT?ESTE VREO LEGE?SE POATE DUPA APROAPE 15 ANI?CE POT SA FAC...NICI NU POT SA INTRU IN CURTE...AU DUS CAINI:D ACOLO SI SUSTIN CA ESTE CURTEA LOR...DESI AVEM SI NOI CASA ACOLO!!!
Cel mai recent răspuns: Vasile Alexandru , Avocat 08:36, 14 Decembrie 2009
Eu vad dus pe apa sambetei termenul, iar de repunere in termen... :hm:, stateau in aceeasi curte, singura chestiune pentru care nu s-a dezbatut moistenirea este ca... nu s-au interesat mostenitorii!
Or, nu vad sa fie motiv suficient.

Mai bine iesiti din indiviziune si gata, impartiti curtea aceea si faceti gard intre voi si sunteti separati si de caini si de veri.
Puteti sa faceti o plangere la politie daca intr-adevar nu puteti intra in casa dv. din cauza cainilor, poate o tulburare de posesie...
exact, urmariti si scopul prescriptiei - sanctioneaza pasivitatea "adevaratului proprietar". Sunteti cam decazuti din drept, singura posibilitate fiind iesirea din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de donatie poate fi atacat? degetel2013 degetel2013 In 1994 a murit mama, iar in certificatul de mostenire din 1996 tatal meu mosteneste intreaga masa succesorala; eu si sora mea suntem straini de succesiune ... (vezi toată discuția)
Donatie proprietate Monyduma Monyduma Buna ziua.As dori sa va intreb daca se poate ceva, socrii mei au donat casa fiului lor acum 5 ani.Socrul a decedat acum 4 luni, numai ca acum fetele lor , ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)