avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de Proprietate asupra unui teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de Proprietate asupra unui teren 'ascuns'/'ratacit' de Primarie. Acum, refuzul de a ne da PV de punere in Posesie. Ce optiuni am?

Situatie:
In anul 2008 tatal meu a deschis un proces impotriva Primariei pentru recuperarea unui teren din zona Grozavesti (din perspectiva unui mostenitor). In anul 2011 a decedat iar noi am preluat si procesul.

In Decembrie 2016 'a aparut' un Titlu de Proprietate asupra acelui teren pe numele tatalui si bunicii mele, ambii decedati. Procesul a incetat, nemaiavand cauza/obiect. Nimeni din familia nostra nu stia de existenta acelui Titlu. Practic acest Titlu a fost 'ascuns' inca din 1999 - dar mai ales pe perioada Procesului cand Primaria trebuia sa-l faca public?

Terenul a fost inclus in Suplimentele certificatelor de mostenitor si platim impozit

Primaria refuza si acum sa ne dea Procesul Verbal de punere in Posesie care trebuia eliberat cu Titlu de Proprietate conform Ordinului Prefectului. Ni s-a spus ca acest Titlu nu trebuia sa 'apara'. Ni se cere o ridicare topografica de la OCPI sa demonstram ca terenul este liber (terenul este liber in Cartea Funciara).

Cei de la OCPI nu ne dau aceasta ridicare - Lipit de acest teren este construit un imobil de locuinte. O fosta cale de acces (domeniu public) este acum ocupata de parcari. Daca intram in posesia terenului, accesul catre aceste parcari si intrarea in bloc vor fi restrictionate. O parte din teren este deja asfaltata pentru accesul in parcari (schitele, masuratorile sunt facute de un expert)

Am facut o sesizare si la Parchet (inca nu am primit Nr. de Dosar)

Intrebari:

1, Putem da Primaria in judecata pentru restrictionarea dreptului la Proprietate? Pentru 'ascunderea' acestui Titlu? Putem cere daune? (in anul 2008 pretul m2 in acea zona era in jur de $2000)

2. Avem vreo sansa sa intram in posesia acelui teren? Avem Titlu de Proprietate, platim impozit dar nu putem face cadastru/vinde fara PV de Punere in posesie

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cris.j , utilizator 22:47, 24 Februarie 2020
OCPI nu face ridicari pe teren pentru propriatari. Dvs trebuie sa faceti aceasta lucrare. De unde cunoasteti ca terenul este liber in CF? Daca nu are carte funciara, nr cadastral? Solicitati OCPI sa va puna la dipsozitie daca terenul are carte funciara sau nu. Daca are solicitati o copie dupa cadastru si scoateti un extras de carte funciara.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
maminalena, utilizator
Pai asta este o dilema si pentru noi. Asta cere Primaria pentru eliberarea PV "Ridicare Topografica de la OCPI pentru a demonstra ca terenul este liber' (timp de 8 luni ne-au trimis de la o institutie la alta. Expertul (angajat pentru a incerca sa facem cadastru) mi-a spus ca nu s-a mai intalnit cu aceasta situatie/cerere pana acum. Tot expertul mi-a spus ca terenul este liber in CF (sau ca nu este ocupat)

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare tutuianu tutuianu Bunica mea are un teren care este mai mic in suprafata decat in titlul de proprietate. As vrea sa fac cadastru si toate actele necesare. Poate fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)