avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Închiriere personal
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Închiriere personal

Buna ziua!
In cazul in care am nevoie de personal si închiriez (de la o firma X ) forta de munca de la alta firma, dar beneficiarul lucrării îmi cere ca personalul sa fie apt ,instruit si evaluat de catre antreprenor sa nu exista subantreprenor exista posibilitatea sa ii transfer la antreprenor in sensul sa aibe CM , fisa de aptitudine dar sa ramana angajații la subantreprenor( subantreprenorul sa isi primească banii )
Cel mai recent răspuns: Stefan stefanut , utilizator 08:07, 26 Februarie 2020
Exista posibilitatea detasarii de personal de la o firma la alta pe perioada limitata de timp.
In ceea ce priveste instruirea lucratorilor detasati sunt aplicabile prevederile HG n. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-Instruirea introductiv-generala
ART. 83 Instruirea introductiv-generala se face:
a) la angajarea lucratorilor definiti conform art. 5 lit. a) din lege;
b) lucratorilor detasati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
c) lucratorilor delegati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
d) lucratorului pus la dispozitie de catre un agent de munca temporar.
-Instruirea la locul de munca
ART. 90
(2) Instruirea la locul de munca se face tuturor lucratorilor prevazuti la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de munca in cadrul intreprinderii si/ sau al unitatii.
-Instruirea periodica
ART. 95
Instruirea periodica se face tuturor lucratorilor prevazuti la art. 83 si are drept scop reimprospatarea si actualizarea cunostintelor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Va multuimesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruire ssm personal detasat de la alta firma cyan cyan In Fisele de instruirea individuala privind ssm nu exista rubrici/pagini dedicate instruirii in cazul detasarii sau la schimbarea locului de munca de la un ... (vezi toată discuția)
Ssm & agent de munca temporara Rdee Rdee Care este procedura in ceea ce priveste sănătatea și securitatea în muncă pentru angajatul unui agent de munca temporara pus la dispozitie in alta tara? ... (vezi toată discuția)
Ssm muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb care este procedura de instruire in momentul in care schimbam functia unui angajat? Si care este metoda de instruire pentru un ... (vezi toată discuția)