Acum 2 ani am facut un antecontract de vanzare-cumparare pt o casa, cand i-am achitat o cincime din pretul casei. la acel moment nu avea cadastru si nici intabularea facuta, iar terenul era in folosinta. In acel act s-a specificat faptul ca vanzatorii se obliga sa obtina titlul de proprietate pt terenul aflat in folosinta. Dintre clauze e cea cu dublul avansului daca se razgandeste sau cu hotatrarea judecatoreasca care sa tina loc de c-v. Pentru ca nu a avut acest titlu de proprietate am mai prelungit antecontractul pana la 30.09.2005. pe data de 3.02.2006 i-am facut notificare la notariat. Atunci a ridicat pretentii la pret, mentionez ca in antecontract spune clar ca pretul este ferm si irevocabil si nici atunci nu avea titlul de proprietate scos de la primarie. Am chemat-o in instanta si avocata in intampinare a spus ca ei vor sa vanda dar la un alt pret, legandu-se de diferenta de curs valutar si ca acel antecontract este expirat si le da dreptul de a negocia pretul. Intre timp a scos actul de proprietate pe teren cu data de 1 februarie, cu toate ca are o chitanta din data de 15 ale lunii februarie.
Ne-am judecat si ni s-a respins cererea ca fiind neintemeiata. 17.gif cu drept de apel in 15 zile de la comunicare.
Am uitat sa spun ca diferenta de pret am depus-o la cec , adica avem la dosar recipisele.
ce ma sfatuiti sa fac????????????
va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi!!!!
treaba este cam incurcata.exprimarea ta nu a fost tocmai clara. sa inteleg ca ati depus la CEC diferenta solcitata de catre partea adversa? pai atunci de ce nu ati incheiat o tranzactie in fata instantei ca v-ati inteles cu privire la pret.
sau voi ati depus suma fara sa va fi cerut nimeni asta? nu v-am intes prea bine...
oricum tre sa faceti NEAPARAT apel.si sa va angajati avocat, ca se pare ca lipsa de pregatire juridica v-a cam costat.
SUCCES!!!
Addina, am depus la cec diferenta de pret care reiesea din antecontract, asa cum am stabilt la inceput ci nu diferenta pe care o vreau vanzatorii la momentul acesta, aici e buba eu vor euro la 40000, de parca eu stabilesc cursul valutar!!!#-o
I-am facut o notificare in prealabil. a venit la notar si a ridicat pretentii: vroia mai multi bani si dupa semnarea contractului sa mai stea in casa 4 luni, iar noi i-am propus sa se incheie in acel moment c-v si cu plata la eliberare, adica dupa 3 saptamani. nu au fost de acord cu acesta propunere si nici noi cu majorarea pretului si cu statul in casa 4 luni. asa ca am ajus in instanta.
La notificare nu aveu titlul de proprietate, dar l-au scos dupa cateva zile de la primarie cu data de 1.02, iar notificarea fost pe 3.02, pt ca asa dau cei de la primarie cu data de 1 ale lunii.
Avocat avem, dar vroiam sa stiu si parerea altora de specialitate.
Am facut intre timp apel, ar mai fi multe de spus,,,,,,,,,, intr-o zi am gasit casa la vanzare pe net si i-am prin cu alti cumparatori in casa......... si se pare ca avocatul lor le-a spus ca au castigat si au facut alta promisiune de vanzare......... pt ca ne suna sa ne intrebe daca mai facem apel sau ne vrem banii inapoi............
multumesc anticipat!!!!!:)
Recurs!!!!!
casa
:(( Buna ziua!
Acum 2 ani si ceva am incheiat un antecontract cu v-c , un imobil comus din casa si teren , terenul era in folosinta. In antecontract s-a ... (vezi toată discuția)