avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat!!!!!! va rog!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat!!!!!! va rog!!!

Acum 2 ani am facut un antecontract de vanzare-cumparare pt o casa, cand i-am achitat o cincime din pretul casei. la acel moment nu avea cadastru si nici intabularea facuta, iar terenul era in folosinta. In acel act s-a specificat faptul ca vanzatorii se obliga sa obtina titlul de proprietate pt terenul aflat in folosinta. Dintre clauze e cea cu dublul avansului daca se razgandeste sau cu hotatrarea judecatoreasca care sa tina loc de c-v. Pentru ca nu a avut acest titlu de proprietate am mai prelungit antecontractul pana la 30.09.2005. pe data de 3.02.2006 i-am facut notificare la notariat. Atunci a ridicat pretentii la pret, mentionez ca in antecontract spune clar ca pretul este ferm si irevocabil si nici atunci nu avea titlul de proprietate scos de la primarie. Am chemat-o in instanta si avocata in intampinare a spus ca ei vor sa vanda dar la un alt pret, legandu-se de diferenta de curs valutar si ca acel antecontract este expirat si le da dreptul de a negocia pretul. Intre timp a scos actul de proprietate pe teren cu data de 1 februarie, cu toate ca are o chitanta din data de 15 ale lunii februarie.
Ne-am judecat si ni s-a respins cererea ca fiind neintemeiata. 17.gif cu drept de apel in 15 zile de la comunicare.
Am uitat sa spun ca diferenta de pret am depus-o la cec , adica avem la dosar recipisele.
ce ma sfatuiti sa fac????????????
va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi!!!!
Cel mai recent răspuns: casa , utilizator 01:20, 24 Iunie 2006
treaba este cam incurcata.exprimarea ta nu a fost tocmai clara. sa inteleg ca ati depus la CEC diferenta solcitata de catre partea adversa? pai atunci de ce nu ati incheiat o tranzactie in fata instantei ca v-ati inteles cu privire la pret.
sau voi ati depus suma fara sa va fi cerut nimeni asta? nu v-am intes prea bine...
oricum tre sa faceti NEAPARAT apel.si sa va angajati avocat, ca se pare ca lipsa de pregatire juridica v-a cam costat.
SUCCES!!!
Addina, am depus la cec diferenta de pret care reiesea din antecontract, asa cum am stabilt la inceput ci nu diferenta pe care o vreau vanzatorii la momentul acesta, aici e buba eu vor euro la 40000, de parca eu stabilesc cursul valutar!!!#-o
I-am facut o notificare in prealabil. a venit la notar si a ridicat pretentii: vroia mai multi bani si dupa semnarea contractului sa mai stea in casa 4 luni, iar noi i-am propus sa se incheie in acel moment c-v si cu plata la eliberare, adica dupa 3 saptamani. nu au fost de acord cu acesta propunere si nici noi cu majorarea pretului si cu statul in casa 4 luni. asa ca am ajus in instanta.
La notificare nu aveu titlul de proprietate, dar l-au scos dupa cateva zile de la primarie cu data de 1.02, iar notificarea fost pe 3.02, pt ca asa dau cei de la primarie cu data de 1 ale lunii.
Avocat avem, dar vroiam sa stiu si parerea altora de specialitate.
Am facut intre timp apel, ar mai fi multe de spus,,,,,,,,,, intr-o zi am gasit casa la vanzare pe net si i-am prin cu alti cumparatori in casa......... si se pare ca avocatul lor le-a spus ca au castigat si au facut alta promisiune de vanzare......... pt ca ne suna sa ne intrebe daca mai facem apel sau ne vrem banii inapoi............
multumesc anticipat!!!!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Recurs!!!!! casa casa :(( Buna ziua! Acum 2 ani si ceva am incheiat un antecontract cu v-c , un imobil comus din casa si teren , terenul era in folosinta. In antecontract s-a ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Alinadragomir Alinadragomir Buna ziua! Tatal meu a inchieiat un antecontract de vanzare cumparare sinalagmatic in fata avocatului, in care este precizat pretul si care a fost primit de ... (vezi toată discuția)