avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui revine datoriile parintelui in caz de deces ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui revine datoriile parintelui in caz de deces ?

tata a facut un credit la banca dar nu a girat cu nimic imobiliar ,in caz de deces cui ii revine sa plateasca banca ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:38, 26 Decembrie 2009
@Maria_Cseh - chestiunea cu "uitatul" este cel putin ciudata dar , data fiind valoarea redusa este posibil ca banca sa nu mai fi solicitat asigurare de viata pentru debitor! Chiar si pentru creditele facute cu actul de identitate se asigura bunurile cumparate!
Daca mama dvs nu avea alte bunuri (proprietati , bunuri de valoare) tatal dvs putea sa renunte la succesiune si , in acest fel , nu mai platea acele rate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După moartea tatălui am aflat că are datorii la bănci. suntem obligați noi, copiii, să le plătim? Sassolina Sassolina hey buna seara,o singura intrebare am,ma scuzati ptr deranj la ora asta, dar am apelat la varianta online pentru a ma lamuri cu ceva...Am 23 de ani si tatal ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)