avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Anulare circuit turistic Toscana
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Anulare circuit turistic Toscana

Buna ziua!
Am platit 780 euro pentru mine si sotul meu , pentru un circuit in Toscana, Italia , cu plecarea pe 8.04.2020.
Am anuntat agentia ca din cauza epidemiei de coronavirus, dorim sa ne anulam excursia. Motivul este obiectiv, nu depinde de noi... Totusi, ei vor sa ne opreasca 60% din bani daca ne retragem pana pe 5 martie, sau 80% daca ne retragem dupa aceasta data... Este normal? Nu spun ca ii dorim integral...dar chiar asa, jaf la drumul mare? Se mai si lauda cu oferta pentru,, segnor voyage``

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Ionesco, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionesco , utilizator 08:51, 28 Martie 2020
Buna ziua,
Invocati "forta majora' in cererea de anulare a circuitului.
Nu doresc sa va ajute, va puteti adresa ANPC si Autoritatii Nationale pentru Turism.
II puteti ameninta chiar cu chemarea in instanta.
Christian Tour Rezista! Nu da niciun ban!

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Invocati "forta majora' in cererea de anulare a circuitului.
Nu doresc sa va ajute, va puteti adresa ANPC si Autoritatii Nationale pentru Turism.
II puteti ameninta chiar cu chemarea in instanta.

Atunci faceti o plangere catre autoritatile de mai sus.
Stiu ca a aparut si o informare oficiala pe acest subiect, poate cautati dvs. stirea ca eu sunt pe telefon...
Ionut, te rog sa ma ajuti! Nu gasesc informarea despre care spuneai.

Ionut.ion a scris:

Atunci faceti o plangere catre autoritatile de mai sus.
Stiu ca a aparut si o informare oficiala pe acest subiect, poate cautati dvs. stirea ca eu sunt pe telefon...

În cazul în care totuși turistul solicită anulare

În cazul în care turistul dorește anulare, îl anunțăm că este invocată starea de forță majoră, aflându-ne în imposibilitatea de a returna sumele achitate. Totuși obligația noastră de a oferi vacanța va fi îndeplinită prin reprogramare, cu acordul furnizorului, atunci când starea de forță majoră încetează.

Menționăm că obligația noastră de a opera rezervările în numele turistului a fost îndeplinită, precum și faptul că am suportat costurile generate de aceasta, din comisionul aferent. Totodată, sumele serviciilor componente ale vacanței au fost deja transmise către furnizori, pentru a confirma serviciile comandate de turist și în numele lui. Pentru recuperarea lor ne așteptăm la procese de lungă durată, în instanțe de judecată, cu chemarea în garanție a furnizorilor printr-o procedură internațională, în care fiecare parte va invoca forța majoră pentru exonerarea de răspundere. Majoritatea furnizorilor nu se supun regulilor Uniunii Europene, ceea ce va face mult mai dificilă recuperarea sumelor deja achitate.

Propunem să colaborăm de urgență pentru reprogramări cu acordul furnizorilor pentru a reduce riscul de a pierde complet banii deja achitați.

Sfat! Evitati pe viitor CHristian Tour!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concert amanat/reprogramat, recuperare bani auser9911 auser9911 concert amanat/reprogramat Am cumparat online de pe platforma iabilet bilete la un concert de Craciun catre trebuia sa se tina pe data de ... (vezi toată discuția)
Neaplicarea legii maria1956 maria1956 Buna ziua,,cum pot recupera banii pe vacanta? Agentia spune ca nu aplica OG 2/2018. Aici avem in vedere prevederile intens discutate ale art. 13, alin 3 din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de doi an de zile am achizitionat un pachet turistic ... maranos76 maranos76 Buna ziua! De doi an de zile am achizitionat un pachet turistic cu o agentie de turism in vederea efectuarii unei excursii de 6 zile in Israel. Din cauza ... (vezi toată discuția)