avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare carte funciara fara acordul meu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare carte funciara fara acordul meu

Buna ziua
Am cumparat o casa in afara Bucurestiului si am avut probleme legate de teren cu o batrana din vecinatate.Am contactat un expert cadastral pentru trasarea limitelor proprietatii intrucat gardul a fost distrus in mare masura.I-am solicitat acestuia trasarea in conformitate cu fisa cadastrala iar acesta s-a angajat sa faca acest lucru.Dupa trasare am descoperit ca mi-au fost modificate dimensiunile din fisa cadastrala pierzand circa 50 de cm din deschidere.I-am solicitat explicatii expertului care mi-a adus la cunostinta faptul ca mi-a modificat si cartea funciara .Este posibil sa faca acest lucru, fara a avea vreun acord sau contract semnat cu mine?Se poate folosi de datele si documentele mele?
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 20:17, 29 Februarie 2020
Nu am semnat nici un tipizat si nici nu am primit macar chitanta.Cladirile care sunt la aceasta data sunt trecute si in schita veche.De autosesizat nu avea cum sa se autosesizeze Eu i am cerut trasarea dupa schita pe care o aveam.Restul a facut de capul lui.Am fost la ancpi unde am stat de vorba cu inginerul sef care , dupa ce a incercat sa ma imbarlige, a recunoscut intr un final ca nu trebuia sa faca ce a facut.Plus ca daca facea repozitionare putea sa faca respectand schita veche.Aici este vorba de rea vointa pentru ca eu am cerut trasare tocmai ptr ca vecina pretindea ca am mai putin teren.Iar daca domnul topograf era in regula nu imi cerea sa ne intalnim sa ne intelegem pe cale amiabila si nici nu imi oferea banii inapoi.Ca sa nu o mai lungesc am o singura intrebare:chiar se poate modifica o carte funciara de catre un PFA fara sa fie nevoie de acordul proprietarului?
PS Eu stiu ca in cazul realizarii unui act cadastral se trec toate cladirile aflate pe terenul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
erhabe, utilizator
erhabe a scris:

:chiar se poate modifica o carte funciara de catre un PFA fara sa fie nevoie de acordul proprietarului?

Se poate doar repozitiona, dar majoritatea oficiilor sunt foarte stricte in aceasta privinta. De obicei dau voie sa modifice doar autorizatilor care au si intocmit prima lucrare. Practic sa isi refaca lucrarea, si fara sa modifice limitele. In cazul dumneavoastra ati avut noroc de un dorel, si de un inspector vai de mama ei care i-a avizat lucrarea. Ma intreb oare de ce oficiu e vorba, nu cumva Ilfov? :))
aproape Calarasi :)))) Acum lasand gluma la o parte...cum pot anula ce a facut dorel ?
Platind un mester care sa refaca lucrarea calumea. Asta e cea mai ieftina si rapida varianta.
Pai si banii platiti ?! Doar ptr trasare caci eu nu am cerut altceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile ... mihaiion1947 mihaiion1947 Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile pentru achizitionarea unui imobil. Intrucat nu era finalizat pr. verbal de receptie a cladirii, ... (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)