avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolvența persoanelor fizice
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolvența persoanelor fizice

Buna ziua,

Unde se depune cererea pentru insolvența persoanelor fizice?
Cel mai recent răspuns: Adriana-Veronica Baltă , Avocat 00:43, 2 Aprilie 2020
Buna ziua,
Sunt 3 modalitati:
- puteti depune cererea la comisia de insolvenţă (daca aveti un plan de rambursare a datoriilor). Comisiile de insolventa sunt structurilor teritoriale ale ANPC/autoritatea pentru protectia consumatorilor

- dacă situaţia financiară este iremediabil compromisă si nu poate fi elaborat şi pus în executare un plan de rambursare a datoriilor, puteti solicita direct instanţei judecătoreşti competente deschiderea procedurii judiciare de insolvenţă.

Instanta judecatoreasca competenta este judecatoria in a carei circumscriptie ati avut domiciliul, resedinta sau resedinta obisnuita cel putin 6 luni anterior datei sesizarii instantei.

- puteti depune la comisia de insolvenţă o cerere de aplicare a procedurii insolventei simplificate.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
Adriana-Veronica Baltă, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut peste limita indatorare oanadumitru1976 oanadumitru1976 Buna seara, Am nevoie de sfatul Dvs. Interesata fiind in obtinerea unui credit mi-a fost recomandat de catre o cunostinta un domn, broker in credite.Cu ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Divort anutsa22 anutsa22 Ce conditii si care este procedura de divort dintre un cetatean roman si unul moldovean. Drepturile si obligatiile fiecareia ? (vezi toată discuția)