avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocare exceptie competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocare exceptie competenta

Bună ziua!Doresc sa stiu daca sant parte(pârât)in proces schimbare domiciliu minori,deja la al -V a termen,dacă pot invoca exceptia de necompetenta,dat fiind faptul ca atât eu cât si reclamanta avem domiciliul in aceeași localitate ,însă ea a deschis un proces intr o localitatate in care s a mutat cu copiii departe de raza mea teritorială cu 400 de km.Mentionez ca am dus de 3 ori pana acum martorul neaudiat ,si tot inca nu a fost audiat pe motivul ca nu a sosit inca raspunsul la anumite probe cerute reclamantei in ceea ce privesc minorii.Doresc sa stiu sigur daca mai pot invoca in momentul de față aceasta invocare pt a stramuta procesul la Judecătoria de pe raza teritorială ce imi corespunde conform domiciliului si locuintei mele.Minorii au acelasi domiciliu cu mama si cu mine,adică in aceeasi localitate
Contează adresa unde mama și copiii locuiesc în mod efectiv, nu adresa din buletin. Competentă este instanța de pe raza localității unde mama s-a mutat cu copiii, conform art. 114, alin. 1 din codul de procedură civilă.
Instanța și-a declarat competența la primul termen de judecată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
Adrian ALBU, Avocat
Conform art. 314 C. proc. civ., cererile privind ocrotirea persoanei fizice, date de C. civ. în c
ompetența instanței de tutelă și de familie, se soluționează de instanța în a cărei circumscripția teritorială își are domiciliul sau reședința persoana ocrotită.

Instanta de judecata s-a declarat competenta material, general si teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bonaparte bonaparte buna ziua ! am si eu o intrebare la dumneavoastra : daca fostul sot introduce actiunea de partaj , el locuind in judetul hunedoara si eu avand domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort persoana netransportabila romanistanezul romanistanezul Se poate stramuta procesul in cazul unei actiuni de divort atunci cind sotii nu au domicilul in aceiasi localitate, actiunea fiind introdusa de sot in ... (vezi toată discuția)
Custodie permanenta Andron Criss Andron Criss Buna seara. Copilul si mama locuiesc in romania , eu tatal sunt casatorit si locuiesc in Anglia .Copilul are 12 ani si nu am fost casatorit cu mama lui. Nu ... (vezi toată discuția)