avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exemple de contracte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exemple de contracte

Bună ziua, aș avea nevoie de două contracte:
1) Exemplu Contract colaborare între o Agenție de plasare forță de muncă și un angajator din România
2) Exemplu Contract de mediere între Agenție de plasare forță de muncă și un candidat pentru angajare ( la un angajator din România).
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
danies, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 24 Noiembrie 2020
Intra sub incidenta Legii 156/2000 ... vedeti art.3
[ link extern ]
Dar Art.3-a)-(1) spune "...identificarea locurilor de muncă oferite de angajatori, persoane juridice sau persoane fizice din străinătate; " = din străinătate
Despre acest lucru întreb eu... pentru locurile de muncă găsite în România, se aplică și Legea 156/2000?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuzele de rigoare ... In tara - desi in practica intalnita am observat ca merg si pe legea 156/2000 - sunt aplicabile prevederile HG nr. 277 din 21 martie 2002 privind aprobarea Criteriilor de acreditare a furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă ... care nu prevede incheierea unui astfel de contract.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns.
Deci nu trebuie încheiat contract de mediere cu candidații dacă se angajează în România.
Și încă ceva. Legea 156/2000- Art 8-d) cere ca în agenția de recrutare să existe personal calificat în resurse umane care să fi făcut angajări în trecut.
Există aceeași cerință și pentru o agenție care plasează forță de muncă în România? Firma angajatoare are deja un dept. de resurse umane, nu văd de ce ar trebui să aibă și agenția pe cineva. Agenția selectează strict pe profilul unde are calificare să recruteze. Restul îl face firma angajatoare.
Sau teoretic asta ar trebui să se întâmple.

Mulțumesc anticipat pentru ajutor și scuze de insistență.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 277/2002 prevede ca:
- cel puţin 25% din personalul cu atribuţii în prestarea serviciilor de ocupare să aibă studii superioare în una dintre specialităţile: psihologie, pedagogie, drept, consiliere, precum şi experienţă de minimum 3 ani în domeniul serviciului pentru care se solicită acreditarea.

Alte discuții în legătură

Acreditarea ajofm danies danies Buna ziua, pentru acreditarea agentiei de recrutari de catre AJOFM, conform art 3C din HG 277/2002, citez, : \"- cel puţin 25% din personalul cu atribuţii ... (vezi toată discuția)
Furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca Laurys Laurys Buna ziua, Este posibil ca [u]dpdv al legii romane [/u]un furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditat in baza L 76/2002 si HG ... (vezi toată discuția)
Plasare forta de munca rartermteo rartermteo cine stie ce firme de plasari de munca sunt fara sa fie tepari? sau de plasare internationala de munca ? (vezi toată discuția)