avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma recuperare

Buna ziua! Am un credit la un IFN scadent doar de 10 zile. Din prima zi de scadenta am fost contactat de o firma de recuperari creante. Acestia m-au hartuit cu mesaje si ba chiar cu amenintarea cu vizita la domiciliu. Tin sa intreb daca este legal ca aceasta firma sa-mi prelucreze datele personale fara a semna ceva cu ei ci doar cu IFN ul respectiv, care nu m-a contactat niciodata.?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:39, 2 Martie 2020
Buna ziua,
Nu este legal.
Acest recuperator poate apela la un executor judecătoresc să vă execute silit. Nu-i legal sa vă vina la ușă, decât însoțit de executor, după ce se încuviințează de către instanță începerea executării.
Este legal sa prelucreze datele cu caracter personal. Conform Reg. 679 / 2016, prelucrarea datelor cu caracter personal se poate face si de un tert (imputernicit), atunci cand exista un interes legitim. Nu trebuie sa aveti dvs. nimic semnat cu firma de recuperari creante.

In schimb, sa vina la dvs. acasa sau la serviciu, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelucrarea datelor cu caracter personal Gyulypas Gyulypas Are voie o firmă de recuperări creanțe să folosească datele mele cu caracter personal, ținând cont de noua lege privind protecția datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Date personale banca/recuperator credit oviav oviav Buna ziua, Am solicitat de la o banca o adresa de inchidere a creditului raportat la Biroul de Credit. Creditul era din 2008 si a fost predata(vanduta) ... (vezi toată discuția)
Gdpr Ge00 Ge00 Buna ziua, compania la care lucrez a obtinut un contract de indexare, prelucrare baza de date in excel, a unei companii de recuperare creante. Datele cu ... (vezi toată discuția)