avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum putem muta banii si bunurile intre 2 ONG-uri?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum putem muta banii si bunurile intre 2 ONG-uri?

Buna ziua! Un ONG cu obiectul de activitate educatie pt tineri, vrea sa si-l schimbe si sa transfere toate bunurile si banii obtinuti catre un nou ONG cu acelasi obiect de activitate. Noul ONG este deschis de tinerii, care au fost beneficiarii ONG-ului mama.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:30, 21 Aprilie 2020
Contract de donatie facut la notar intre cele doua ong-uri.
Va multumesc frumos!
1. Noi ne-am gandit pentru bani si la un contract de sponsorizare/ de prestari servicii pe activitatile in curs ale ONG-ului. Iar pentru bunuri la donatie. Credeti ca este corect?
2. pentru solutia propusa de dumneavoastra trebuie sa avem hotarari AG?

Contract de donatie. Daca valoarea nu este peste 25.000 lei, este o donatie de tip :"dar manual" si contractul nu trebuie sa fie autentificat notarial. Nu are rost un ONG sa faca "sponsorizari". Poate fi acelasi contract si pentru bani si pentru bunuri de tip obiecte de inventar, consumabile, mijloace fixe.... valoarea lor trebuie trecuta in contract. Fiind vorba de donat practic tot ce are asociatia, din cate inteleg, ar trebui considerat act de dispozitie si deci decizia donatorului ar trebui sa fie o hotarare de Adunare Generala. Asociatia primitoare nu e nevoie pentru acceptarea unei donatii fara sarcina sa recurga la asa ceva.... .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Donatie si sponsorizare AndaBrailean AndaBrailean Conform noului cod civil, donatia se incheie prin inscris autentic. Pentru orice contract de donatie trebuie mers la notar? In cazul sponsorizarii fata de o ... (vezi toată discuția)
Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)