avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima

Buna ziua, in urma cu o luna si jumatate, o ruda apropiata a fost implicata ca vinovat intr-un accident rutier soldat cu victima, un accident usor pe trecerea de pietoni. In timpul acesta, vinovatul a platit ingrijirile medicale la spital in prima zi, dupa care a platit toate serviciile pentru recuperarea medicala a victimei. Întrebarea mea este daca victima poate depune plangere penala, stiu ca are termen de 90 de zile de la ziua accidentului, dar repet, nu a fost nevoie de spitalizare, a suferit rani usoare. Si voiam sa stiu in ce constau "ingrijrile medicale". Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariandumitru77 , utilizator 16:30, 5 Martie 2020
Buna ziua ! Partea vatamata are la dispozitie un termen de 90 de zile de a formula plangere prealabila pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa .Zilele de ingrijiri medicale se vor stabili prin certificatul medico-legal eliberat de Serviciul de Medicina Legala .

Va multumesc, dar in cazul unei plangeri penale, ce poate sa pateasca vinovatul?
Daca victima nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea.
Pentru despagubiri se poate adresa instantei civile.
Ce se intelege prin ingrijiri medicale? Zilele de spitalizare, concediul medical, recuperare medicala?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare corporala. am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare ... lujerului lujerului Buna ziua! Am vazut ca pentru un accident din 2017 cu vatamare corporala usoara, procurorul a clasat cazul dupa 8 zile. Nu trebuia sa se astepte 90 de zile ... (vezi toată discuția)
Accident care s-a soldat cu vătămări corporale, catalin1980000 catalin1980000 accident la trecerea de pietoni care s-a soldat cu vătămări corporale Ce articol va fi atasat si ce pedeapsa primeste vinovatul ? (vezi toată discuția)