avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere scrisa de mana cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere scrisa de mana cu martori

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele baiatului care va implini 18 ani in luna iunie 2020. Pentru aceasta vreau sa inchei o intelegere scrisa de mana cu martori, prin care sa stabilesc suma de achizitie a locuintei, suma avansului pe care doresc sa-l dau cu ocazia semnarii acestei intelegeri si termenul cand dorim sa definitivam actele.
Aceasta intelegere scrisa poate tine loc de precontract?
Daca incheiem intelegerea pe numele sotului, ca dupa accea actele finale sa fie incheiate pe numele baiatului actul este valabil? sau este mai sigura incheierea unui precontract tot pe numele sotului si contractul final cand implineste baiatul 18 ani ?
Multumesc
multumesc
Stimata doamna,

Perfectati antecontractul de vanzare-cumparare in forma autentica, notariala, pentru a fi titlu executoriu.

Verficati, in prealabil, documentele aferente vanzarii, asa incat aceasta sa fie realizata , in conditii de legalitate.

Promitentul -vanzator sa va prezinte titlul de proprietate, cadastrul, intabularea, interesati-va daca exista datorii, in ceea ce priveste imobilul ce urmeaza sa fie instrainat.

Solicitati un extras de carte funciara,pentru informare.

Cereti notarea antecontractului , in CARTEA FUNCIARA, pentru opozabilitate, fata de terti.

Promitentii-cumparator vor avea calitatea de proprietar, in final.( daca nu survine o modificare in acest sens).

Conventiile au putere de lege intre partile contractante, conform adagiului latin "pacta sunt servanda".

Odata semnat un contract, acesta se respecta, conform clauzelor contractuale.

Puteti fi asistat de avocat, in fata notarului public.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)
Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)