avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit auto

Am cumparat un VW Passat care a fost inregistrat in com. Vanatori de vanzator la 13.01.2020 iar eu l-am inregistrat la Medias la 23.01.2020. Inmatricularea s-a facut la 28.01.2020. Incepand de cand trebuie sa platesc impozit si daca Codul Fiscal art. 471 este valabil in toata tara. Va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Codul Fiscal la ART. 471 - Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de transport" se precizeaza ca:

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior"
Dvs trebuie sa platiti impozitul incepand cu anul 2021, nu aveti nici o obligatie in anul 2020.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Platiti impozit conform Codului Fiscal, incepand cu anul urmator dobandirii bunului.
Da, Codul Fiscal este valabil in toata tara.
Stimate domnule contabil AditVicCont, este foarte corect si conform legislatiei in vigoare. Codul fiscal spune foarte clar INREGISTRAT SAU INMATRICULAT. Mie mi se spune de la primarie ca se ia in considerare data de 30.12.2019 data incheierii contractului de vanzare-cumparare. Va rog daca se poate sa-mi spuneti unde pot contesta decizia de impunere.
Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
ludoviclajos1, utilizator
De-abia acum ne spuneti ca vanzarea si contractul de vanzare s-a facut in 30.12.2019.

Da, primaria are dreptate; trebuie sa platiti impozit pentru 2020. Vanzatorul a fost smecher. Trebuia sa plateasca impozit si pe 2020 daca facea contractul dupa 01.01.2020. Asa, sunteti bun de plata.

Faceti contestatie degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe autoturism Marin Ciolpan Marin Ciolpan Daca am achizitionat un autoturism in noiembrie 2019 si am avut numere provizorii pana in februarie 2020 (cand l-am inmatriculat) trebuie sa platesc impozit pe ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului masina radiata din circulatie in 14.01.2016 claudiaticala claudiaticala Buna ziua, imi spuneti va rog, daca este adevarat, conform noului Cod Fiscal, ca pentru o masina radiata din circulatie cu certificat de radiere trebuie ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe si impozite locale dtigau dtigau Acum doua saptamani am radiat doua vehicule din evidenta financiara a administratiei publice locale. Pentru ambele vehicule am platit in luna ianuarie 2016 ... (vezi toată discuția)