avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatia de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatia de plata

Buna ziua,

Daca catre un debitor s-a emis somatie de plata pentru un debit restant iar la 4-5 luni distanta s-a decis trimiterea acestuia pe calea ordonantei de plata, se mai poate folosii acea somatie sau trebuie o noua somatie de plata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:12, 3 Martie 2020
Da, puteți! Ba mai mult, în lumina art. 2540 C. civ., prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căreia curge, numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.

Atenție însă, somația trebuie trimisă prin serviciul poștal cu confirmare primire și conținut declarat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita CristineO CristineO [editat] Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati intr-o problema mai delicata, Prietena mea are factura de la[ furnizor telefonie] din 2009 neplatita, este ... (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - titlu executoriu emis de catre primarie. ce sanse am de castig? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la executarea impotriva unui titlu executoriu emis de catre primarie. Suma datorata reprezinta impozite locale(casa ... (vezi toată discuția)