avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS

O persoana fara venituri , dar care detine suprafata agricola, poate fi coasigurat de sot/sotie ?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:11, 7 Martie 2020

Venituri maxime proprii pentru coasigurati
Veniturile lunare obtinute de persoanele aflate in intretinere nu trebuie sa fie mai mari de 510 de lei. Valoarea venitului este calculata in felul urmator:

- daca persoana aflata in intretinere realizeaza venituri lunare din pensii, indemnizatii si alocatii, venitul lunar este calculat prin insumarea tuturor drepturilor de aceasta natura realizate intr-o luna
- daca venitul realizat este in urma castigurilor la jocuri de noroc, premii la diverse competitii, dividende sau dobanzi, venitul lunar realizat de persoana aflata in intretinere este determinat prin impartirea venitului realizat la numarul de luni ramase pana la sfarsitul anului, excluzand luna in care a fost rezalizat venitul
- daca persoana intretinuta realizeaza atat venituri lunare, cat si aleatorii, venitul lunar este determinat prin insumarea tuturor acestor venituri

Suprafete maxime de teren detinute de coasigurat
Persoanele care se afla in intretinerea asiguratului nu trebuie sa detina in proprietate terenuri agricole si silvice cu o suprafata mai mare de 10.000 mp, in zona de deal si ses, sau de peste 20.000 mp, in zona montata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a fi coasigurat! Mato2021 Mato2021 Bună ziua! Soțul meu vrea sa ma înscrie ca și coasigurat. Nu sunt angajata. Dețin 1 casa de locuit și 3,42 (34200 mp) ha teren arabil+fanat+pasune și ... (vezi toată discuția)
Conditii coasigurat pufuleato pufuleato sotul meu poate indeplinii calitatea de coasigurat daca are adeverinta de la administratia financiara ca nu realizeaza nici un venit , dar detine o suprafata ... (vezi toată discuția)
Acordare deducere suplimentara STELMAR STELMAR Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Un salariat are impreuna cu sotia sa un teren agricol in zona montana in suprafata de ... (vezi toată discuția)