avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit baza de calcul CCC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit baza de calcul CCC

Bună ziua,

Am câteva întrebări legate de baza de calcul "venitul net realizat" trecut pe adeverinta tip conținând veniturile realizate în ultimele 24 de luni anterioare nasterii:
- dacă există alte retineri, se trece venitul impozabil- impozit- alte retineri=rest de plata?
- pentru lunile în care nu s-a reținut impozit pe venit (ex. concediu maternitate) se trece venit brut-cas=venit net realizat?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Rentzu , utilizator 09:28, 10 Martie 2020
Se trec veniturile rezultate după scăderea impozitului pe venit și, după caz, a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, conform legii.
Buna ziua,

Ca sa fiu mai specific, sotia lucreaza ca asistenta medicala, este membra OAMMR(Ordinul asistentilor si moaselor din Romania) si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea copilului. Pe adeverinta tip care certifica veniturile nete realizate in ultimele 24 de luni eliberata de catre angajator, i s-au trecut veniturile rezultate dupa scaderea contributiei OAMMR (lunar i se retine pe fluturasul de salar un procent de 1% din brut): Venit net= Venit brut - contributii sociale obligatorii - sindicat - impozit - cotizatie OAMMR.
Practic, venitul net trecut pe adeverinta=rest de plata.
Este ok modul acesta de calcul?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit net pentru bloc cu bulina roman10 roman10 Am o nelamurire referitor la adeverintele cu venitul net realizat care se depun lunar la primarie de locatarii blocurilor cu bulina consolidate: in aceasta ... (vezi toată discuția)
Adeverinta 12 luni pentru concediu ingrijire georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. La dosarul pentru Concediu ingrijire copil pana la 2 ani, adeverinta pentru ultimele 12 luni lucrate se completeaza cu venitul net (restul de ... (vezi toată discuția)