avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Proba suport utilități apartament in imobil nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Proba suport utilități apartament in imobil nou

hi, urmează sa cumpăr un ap. într-un bloc nou iar in antecontract se prevăd obligațiile:
1. vânzătorul asigura Condominiului utilitățile necesare: apa, gaz, tot ... urmând ca Cumpărătorul sa încheie in nume propriu contracte cu furnizorii
2. garantat contra viciilor ascunse art 1695 si 1707 din cod civil
3. Vânzătorul finalizează Apartamentul si Accesoriile din Promisiune (calorifere, centrală, tablou electric, AC, bai complet echipate, lift, etc)

Cumpărător declara si garantează ca:
“a fost informat ca atât branșarea Blocului cât si a Apartamentului la utilități (toate) cade in seama Vânzătorului” iar după semnare trebuie sa închei contracte cu furnizorii.

Întrebare
Eu am dreptul sa solicit o proba a suportului existent pt utilizarea utilităților?
Ori Vânzătorul poate refuza motivând ca suportul exista dar pana nu exista si contractele cu furnizorii (obligația mea dar după ce cumpăr) nu are cum sa curgă apa la robinet, sa aibă gaze sau curent; ce fac in cazul asta?

adică, proba cum ca apa curge la bai, ca se duce apa prin sifoane, ca centrală încălzește caloriferele si apa menajera (doar bai), ca toate prizele funcționează, ca firul de internet de la intrarea in ap către priza-internet de la TV e ok (pun un router si văd de am acces la el de la priza de lângă TV), ca se scurge apa prin orice orificiu dedicat acestui scop (ex. sifon balcon, sifon bucătărie - vin acolo cu cana :) )
Sfatul meu este sa nu contractati decat daca este blocul finalizat cu absolut tot.
Multumesc dar "solutia" ori "sfatul" mi-as dori sa porneasca de la ideea ca voi semna contractul de cumparare cu (măcar) "observatii" in PV de inspectie a starii apartamentului.

PS: mi-ati raspuns doar la a II-a din cele 2 intrebari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca va uitati putin peste cele scrise, o sa vedeti ca vanzatorul (investitorul, etc.) va asigura utilitatile. ceea ce inseamna ca ele vor exista tehnic, iar dvs chiar veti plati cateva luni pausal catre vanzator fiindca un contract cu regia de utilitati nu se semneaza cu una cu doua.
prin urmare, cel putin in ce priveste apa, gazele si electricitatea veti fi asigurat si veti si putea verifica. cum veti verifica existenta asigurarii utilitatilor? o sa dea drumul apei pe palier sau gazului la fel? va trebuie un consumator ca sa invarta contorul si acela trebuie sa fie in casa, nu?
daca veti cere teste de presiune, cred ca vi se va cere contravaloarea lor.
pe scurt, raspunsul este ca da, puteti cere (in principiu puteti cere orice, sub rezeva ca partenerul sa fie de acord).
si un sfat: nu veniti totusi cu cana sa verificati inclinarea pardoselii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ap. in bloc nou, dec 2019, utilitati adrhc adrhc Context: Am cumparat un ap. intr-un bloc nou dar acesta inca mai are nevoie de finisaje (incluse in contract): montarea instalatiilor sanitare in bai (nu am ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Contract de rezervare Ligia-Elena Ligia-Elena Buna ziua , este obligatoriu ca in contractul de rezervare sa fie trecute si urmatoarele : Apartamentul va fi branșat la toate utilitățile (gaze și ... (vezi toată discuția)