avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ap. in bloc nou, Dec 2019, utilitati
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ap. in bloc nou, Dec 2019, utilitati

Context:

Am cumparat un ap. intr-un bloc nou dar acesta inca mai are nevoie de finisaje (incluse in contract): montarea instalatiilor sanitare in bai (nu am chiuvete, WC, etc), centrala este doar montata dar neracordata la teava de gaz, tabloul electric este montat dar nepus in functiune (nici o priza nu are curent), etc. Vanzatorul are facut "Proces Verbal de receptie la terminarea lucrarilor" la data 23.12.2019. Are contracte cu furnizorii de utilitati dar inca nu a "finalizat procedurilor de bransare" a blocului si ma va notifica atunci cand o va face pt ca eu apoi sa inchei contracte cu furnizorii respectivi. Vanzatorul ma preseaza ca in cateva zile sa facem "PV de predare-primire".

Intrebari:

1. se aplica Vanzatorului Legea nr. 7/2020 in legatura cu utilitatile?
2. este Vanzatorului obligat sa puna centrala in functiune sau eu trebuie sa fac asta?
3. la momentul intocmirii "PV de predare-primire" Vanzatorul este obligat sa-mi ofere ap. complet functional? adica bransat la toate utilitatile pt ca eu sa pot testa ca ele functioneaza? ex. ca apa la chiuveta curge, CE este in prize, etc

Multumesc

Legea nr. 7/2020:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
adrhc, utilizator

Alte discuții în legătură

Proba suport utilități apartament in imobil nou adrhc adrhc hi, urmează sa cumpăr un ap. într-un bloc nou iar in antecontract se prevăd obligațiile: 1. vânzătorul asigura Condominiului utilitățile necesare: ... (vezi toată discuția)
Bransare gaz separat Tenrom Tenrom buna ziua! cum trebuie sa procedez in cazul cumpararii unui ap.care este debransat de la gazul comun, dar nu este bransat la centrala termica.? (vezi toată discuția)
Refacturare bransare utilitati catre cumparator dana_iulia dana_iulia Buna ziua, De curand am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu rezidential din Brasov, prin programul prima casa. Asa cum prevede legea, la intocmirea ... (vezi toată discuția)