Am Cumpărat un apartament înaintea căsătoriei cu soțul meu..eu fiind pe numele de fata și trecut și numele soțului, după un an ne am căsătorit. Acum urmează sa divorțam și vreau sa fac partajul bunurilor.
Ce șanse am eu sa primesc din apartament dacă pe contractul de vânzare cumpărare este numele meu înainte de căsătorie și numele lui?
Va rog respectuos a ma ajuta cu câteva sfaturi. Mulțumesc
Ce prezumtie cand dvs ati cumparat inainte de casatorie pe cote parti, adica treaba e clara ? dvs si cealalta persoana ati cumparat pe cote parti, ce scrie pe contract, cat aveti dvs si cat barbatul?
Ce puteti face e sa cereti in instanta sa va fie atribuita casa si sa dovetiti ca pt jumatatea lui tot dvs i-ati dat banii ca el nu avea bani sa cumpere si astfel, sa retineti suma ce i-ati dat-o din sulta ce i-o datorati.
Nu inteleg de ce ati acceptat sa cmparati impreuna daca banii erau ai dvs , il puteati imputernici sa cumpere in numele dvs si pt dvs.
Deci, ce scrie in contract exact referitor la cumparatori ? Cine cumpara si ce cote ?
Am dovezi ca scriu ca casa estw a mea bani sunt ai mei în niște scrisori care specific ca vreau sa îmi cumpăr casa sa stai cu mine. Eram prieteni la vârsta aia. Și am dovezi și martori care știu ca bani ai fost ai mei și dovezi. Pe contract scrie cota parte. Iar apartamentul este cumpărat înaintea căsătoriei. Eu fiind pe numele de fata. Ulterior ne am căsătorit. Acum vreau sa înaintez actele pentru partaj.
Faptul ca am dovezi în care scriu ca, "îmi voi cumpăra casa și vom locui împreună" și doi martori care știu acest lucru ca banii au fost ai mei integral. Eu doar având încredere ca ne va fi bine pe viitor și vom rămâne împreună. Acum după 18ani de locuit realizez ca am făcut cea mai mare greșeală din viata mea. Atunci. Multumesc.
Scrisorile alea nu înseamnă nimic, decât intenția de a locui împreună.
Martorii....de unde sa stie cati bani aveti dvs? De unde sa va stie sigur sursa veniturilor?
Dacă ar veni un martor la mine si mi-ar spune că Gigel a avut acum 2 ani, 1000 lei, nu prea as lua-o de bună.
Inscrisuri. Fluturași de salariu, bunuri, chitanțe, facturi, extrase de cont, dovada achitării prețului vânzării etc. Astea sunt probe.
Probleme partaj
tony1968
acum 5 ani am cumparat un apartament impreuna cu o fata cu care intentionam sa ma casatoresc.mi-a cerut in semn de iubire s-o trec si pe ea in actul de ... (vezi toată discuția)