avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de perchezitie locuinta prietena inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de perchezitie locuinta prietena inculpat

Buna ziua
Situatia e in felul urmator
x inculpat prins in flagrant arestat preventiv pentru furt calificat, suspectat pentru alte furturi anterioare
imi poate spune cineva, daca exista posibilitatea sa se intocmeasca un mandat de perchezitie pentru locuinta prietenei inculpatului? ea nu locuieste si nu a locuit niciodata cu inculpatul, dar a fost avertizata sa zic asa ca s-ar putea sa se intample ceva in sensul asta avand in vedere ca politia cauta nu stiu ce obiecte care ar constiui probe
nu au ce sa gaseasca desigur, chestia e ca domnisoara in cauza locuieste cu parintii , care desigur nu cunosc situatia, si ar fi neplacut, de aceea vrea sa stie daca asa ceva e posibil sau probabil
stiu ca nimeni nu poate da un raspuns cert, dar o parere despre posibilitatea unei asemenea chestiuni este bine venita
va multumesc si imi cer scuze pentru limbajul haotic, nu dispun de mult timp pentru a posta
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:52, 11 Decembrie 2009
In mod normal se efectueaza perchezitia la domiciliul persoanei in privinta careia exista probe ca detine lucruri ce au legatura cu fapta savarsita sau obiecte care sunt interzise de lege. Daca insa exista date , informatii cum ca si prietena acestuia ar fi complice sau ca ar ascunde lucruri ce au legatura c u infractiunea, nu este exclus .
Asa este! Daca sunt informatii ca ar fi ascuns ceva, se poate. Urmarirea penala este inceputa asa ca...
Daca din cercetarile intreprinse organele de urmarire penale exista indicii cu privire la participarea in vreun fel sau altul a prietenei invinuitului la savarsirea faptei, altor fapte sau despre o eventuala infractiune/infractiuni de tainurire a bunurilor sustrase sau a altor bunuri se poate dispune emiterea unui mandat de perchezitie la domiciliul prietenei sale,in conditiile prevazute de lege
Perchezitia domiciliara se efectueaza numai daca a inceput urmarirea penala (dispusa in cazul de fata ) si numai cu respectand dispozitia imperativa a legii , privind emiterea unui mandat , emis de catre instanta de judecata.Aceasta se efectueaza in prezenta invinuitului / inculpatului , a rudelor , in cazul in care acesta nu e prezent , sau a unor vecini , ca martori asistenti care sa ateste legalitatea efectuarii acestui act procedural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de perchizitie domicilara Petre Enache Petre Enache Daca cineva este martor intr-un dosar penal, se poate emite un madat de perchizitie domicilara a acelei persoane? si in cuprinsul mandatului nu trebuie ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)
Drept penal mytyca_s mytyca_s In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)