avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... FORTA MAJORA IN CAZUL INCHIDERII SCOLILOR PENTRU ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

FORTA MAJORA IN CAZUL INCHIDERII SCOLILOR PENTRU EPIDEMII

Buna ziua,
Avand in vedere Hot. Guvernului de a inchide scolile si gradinitele in perioada 11.03.2020 - 23.03.2020, datorita epidemiei de coronavirus, va rog sa imi precizati daca se poate invoca forta majora la contracul de prestarii servicii scolarizare cu o gradinita privata si daca pot fi exonerat de plata taxei in aceasta perioada ? Mai jos va atasez articolele din contract unde este prevazuta forta majora :

12. Forta majora

13.1 Forta majora este definita de catre codul civil roman in vigoare si exonereaza de raspundere partile in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiile asumate.
13.2 Partea care invoca forta majora are obligatia sa o aduca la cunostinta celeilalte parti in termen de maximum 1 zi de la aparitie, iar dovada fortei majore se va comunica in maximum 5 zile de la aparitie.

13.3 Partea care invoca forta majora are obligatia sa aduca la cunostinta celeilalte parti incetarea cauzei acesteia in maximum 3 zile de la incetare. Daca aceste imprejurari si consecintele lor dureaza mai mult de 30 zile, fiecare parte poate renunta la executarea contractului pe mai departe. In acest caz, nici una din parti nu are dreptul de a cere despagubiri celeilalte parti, dar ele au indatorirea de a-si onora toate obligatiile pana la aceasta data.

Multumesc anticipat !
Eu cred ca da.
Notificati conducerea si vedeti ce spun.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua, v-au raspuns cumva cei din conducerea gradinintei? ce au zis?
Eu le-am trimis notificarea prin care am invocat situatia de forta majora si deocamdata nu am primit nici un raspuns.
Trebuie lamurit daca se aplica si la particulari.
La publice este clar ca se aplica.
S-au facut niste precizari la TV.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca se poate invoca forta majora la contracul de prestarii servicii scolarizare cu o gradinita privata si daca pot fi exonerat de plata taxei in aceasta perioada ?


nici ei nu presteaza servicii si nici dvs nu ii platiti, mi se pare logic sa nu platiti pe perioada asta, forta majora e in ambele directii, pt ambele parti, adica.

Alte discuții în legătură

Forta majora contract scolarizare Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Va rog o lamurire, daca pentru situatia coronavirus se poate invoca forta majora in contractul de scolarizare pentru o gradininta privata; ori ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauze abuzive? dansastro dansastro Buna ziua, Pentru juristii activi in forum am rugamintea sa citeasca modelul de contract de mai jos si sa exprime un punct de vedere avizat privind ... (vezi toată discuția)
Contractul comercial cu termen nelimitat este legal? AlaTurca AlaTurca Buna ziua, Suntem in discutii de colaborare cu unul dintre marile hipermarketuri ca si furnizor de produse, iar termenul contractului este nelimitat. ... (vezi toată discuția)