avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Doresc sa am calitatea de asigurat dar nu am venituri. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Doresc sa am calitatea de asigurat dar nu am venituri. Cum pot plati asigurarea medicala din buzunar?

Buna ziua tuturor! Doresc sa am calitatea de asigurat dar nu am venituri. Am inteles ca pot plati asigurarea medicala publica din buzunar 1248 RON. Imi puteti oferi mai multe detalii va rog cu pasii pe care ii am de facut? Am pierdut ore in sir la biroul de informatii, dar am fost tratata pe graba si informatii aruncate neexplicate, mai pe scurt sa scape de mine rapid si nimic de ajutor.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:28, 12 Martie 2020
Pentru a putea plăti CASS și a fi asigurate timp de 12 luni în sistemul sanitar public, persoanele fără venituri pot depune oricând declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.
www.avocatnet.ro/articol_532...
In completare la raspunsul primit, in declarația unică pentru 2020 bifati la partea de asigurari de sanatate, ca platiti pentru 6 luni si veti fi asigurat intreg anul 2020. Calitatea de asigurat pentru 2020 incepe de la data depunerii declaratiei unice pentru 2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost sanatate Alexutu123 Alexutu123 Este adevarat ca cei care platesc sanatatea anticipat platesc cotizatia pe jumatate? Este adevarat atat pentru persoane fara venit cat si pentru pfa? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca un pfa pentru a fi asigurat medical? Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! Ma puteti lamuri, va rog, care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca un PFA pentru a fi asigurat medical? Se poate realiza online, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)