avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita ilegala?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita ilegala?

Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi.
Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de lei, 5 luni mai tarziu am facut o refinantare la CEC Bank si am achitat suma datorata la Flanco-Cetelem in care am primit chitanta cu Achitat din partea Cetelem.
In 2016 am luat din nou in rate tot de la Flanco tot prin Cetelem in rate in valoare de 4800 lei.
Am platit pe 3 ani pana sa incheiat contractul de credit.
Acum 2 zile am primit plic de la Executor Judecatoresc( copii dupa contract de credit cu Cetelem si facturile de la Flanco dar fara copii ale ratelor platite si cele "restante" iar creditorul nu este Cetelem ci o firma cu sediul prin Cipru) cu proprire pe contul curent la banca, in care se specifica ca am de platit sumele la cele 2 credite si mi-au luat suma de 11289 de lei din cont.
Cererea executorului a fost aprobata in instanta acum o luna (Feb 2020) dar nu am primit vreo citatie de la Judecatorie.
Am drept de contestatie in termen de 15 zile de la data comunicarii deciziei Executorului judecatoresc (03.03.2020)
Ideea este ca DETIN toate chitantele de plata a ratelor la ambele credite.
Imi poate spune cineva cum ar trebui sa procedez in cazul asta fiindca nu mi se pare normal sa platesc de doua ori pentru un produs. Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Butterfly33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:27, 18 Martie 2020
grabiti-va sa faceti contestatie la executare pentru ca apoi pierdeti acest drept, contactati un avocat.
Contestatie la executare de urgenta. La cotnestatie atasati toate documentele justificative. Puteti invoca inclusiv prescriptia dreptului de a solicita executarea - pentru prima rata. probabil ca exceptia se va uni cu fondul, dar o puteti solicita. Pe fond, probati platile integrale efectuate.

Company Advising a scris:

Contestatie la executare de urgenta. La cotnestatie atasati toate documentele justificative. Puteti invoca inclusiv prescriptia dreptului de a solicita executarea - pentru prima rata. probabil ca exceptia se va uni cu fondul, dar o puteti solicita. Pe fond, probati platile integrale efectuate.


Eu am proprire pe contul bancar de la BRD, deci trebuie sa fac contestatie impotriva propririi, acum unde exact sa fac aceasta contestatie? Catre Biroul Executoresc sau catre Instanta de judecata unde a fost admisa cererea de executare silita?

In aceasta situatie cine este tertul proprit ? Eu insumi? Sau banca BRD?

Multumesc anticipat!


Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Butterfly33, utilizator
Tertul poprit este banca. COntestatia se depune la Judecatoria din circumscriptia domiciliului sau la Judecatoria care a investit executarea. Contestatia este la executare si se solicita anularea incheierii de executare, toate actele subsecvente. Apelati la cineva de specialitate, deoarece veti putea recupera onorariul si asa sunteti sigur ca faceti ce trebuie. Solicitati si suspendarea executarii (tinand cont de contextul actual, suspendarea executarii reprezinta o cauza urgenta si se va judeca cu celeritate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita card de cumparaturi carrefour 2007 nukytza nukytza Buna ziua, In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire ContSters313331 ContSters313331 Buna dimineata! Am un credit la Cetelem de 5800 ron pe 120 de rate lunare fixe din cauza crizei economice am ramas in urma cu plata ratelor, din credit am ... (vezi toată discuția)
Art 787 cpc Mugur1987 Mugur1987 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere. In calitate de tert proprit obisnuiam sa fac plata unei propriri(pensie alimentara pentru un copil) pentru un ... (vezi toată discuția)