avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schela de Foraj Bucuresti - Necesar adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schela de Foraj Bucuresti - Necesar adeverinta

buna ziua. sunt in situatia in care am nevoie de adeverinta pentru dosarul de pensionare pentru perioada lucrata in anul 1983 la Schela de Foraj Bucuresti. Am gasit pe net ca aceasta societate a avut de-a lungul timpului mai multe denumiri : Intreprinderea de Foraj Bucuresti, apoi Schela de Foraj Bucuresti (unde am lucrat eu), apoi Schela de Foraj Chitila, apoi SC Foraj Sonde Bucuresti sau FORADEX Sa, de ultimele denumiri nu sunt sigur 100%. Bineinteles, indiferent de denumire, societatile s-au desfiintat, lichidatorii (ce am aflat eu fiind Via Insolv SPRL si SOVA & ASOCIATII) si ei sunt de negasit. Am apelat pe E-mail la Arhivele Nationale si am primit raspuns ca nu detin arhivele la societatea numita si sa ma adresez la SC ARCHIVIT SRL cu telefon. Asa am facut dar fara succes, raspunsul primit fiind simplu : nu avem arhivele la ceea ce solicit eu si nici nu stiu unde sunt. Am mare rugaminte ca, daca cineva a mai fost in aceasta situatie si a reusit pana la urma sa obtina adeverinta de la Schela de Foraj Bucuresti, sa fie amabil sa ne spuna cum a procedat. Deasemeni orice informatie este bine venita. Sunt sigur ca mai sunt persoane care vor aprecia si de aceea eu multumesc anticipat. Sa auzim numai de bine !
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2020
61dan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 22 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
SOVA & ASOCIATII s-a desfiintat.

VIA INSOLV SPRL
PLOIEŞTI , Str. BANATULUI nr.1 bl.37B et.- ap.3 cod poştal 100398 judeţ PRAHOVA
tel 0729853717 0244519800
fax 0244519800
e-mail office@viainsolv.ro
Dl. Cornel, va multumesc !
Buna ziua.
Asa cum am promis revin cu informatii, Din pacate nu prea bune-chiar deloc- mai ales pentru mine.
Am contactat VIA INSOLV din Ploiesti personal si dansii m-au directionat spre ARCHIVIT SRL din Popesti Leordeni. Eu mai contactasem telefonic ARCHIVIT si raspunsul a fost cel de mai sus. De aceasta data, cu asigurarile primite de la VIA INSOLV, am trimis e-mail la o anume persoana de la ARCHIVIT - sef departament relatii cu clientii. Raspunsul a fost de data aceasta in scris, oficial - pe E-mail cu toate datele persoanei :
" Buna ziua,
Nu detinem arhiva societatii Schela Foraj Bucuresti.
Detinem arhiva doar de la Foraj Bucuresti.
O zi frumoasa! "
Astazi 19.03.2020 am revenit telefonic la VIA INSOLV catre o anume doamna lichidator judiciar care s-a ocupat cu societatile de foraj (asa mi s-a sugerat - telefonic - avan in vedere situatia actuala). Am primit raspuns de la o colega a doamnei care era in tema cu solicitarea mea si mi-a comunicat acelas raspuns :
" Nu se cunoaste unde sunt documentele/arhiva Schelei de Foraj Bucuresti "
Naucitor raspuns. Pur si simplu m-a blocat.
Stau si analizez inregistrarile facute in Carnetul de Munca si vad ca acestea sunt ceritificate prin semnatura si parafa de catre niste persoane-inspector personal principal - pe nume : Nedelcu Mihai (la incadrare , in baza unui document mentionat in coloana 7 a CM) si Achivei Victoria (la incetarea angajarii , in baza unui document mentionat in coloana 7 a CM). Aceeasi persoana care a certificat incetarea angajarii aplica stampila dreptunghiulara cu "Verificat valabilitatea inregistrarii facute in cadrul unitatii" si semneaza. Exista in partea stanga si o semnatura indescifrabila la pozitia "Director".
Oare toate aceste indicii sa fi disparut complet din orice arhiva, din orice alte inregistrari ale societatilor de foraj ?
Mentionez ca E-mail-ul trimis catre ARCHIVIT a fost insotit de o poza-scan a acestor inregistrari .

Ce este mai greu si nu convine deloc atunci cand se va lua in consideratie aceasta inregistrare la calculul punctelor de pensie este ca , in Carnetul de munca in coloana 5 - Meseria sau functia si locul de munca cu conditii deosebita" este inregistrat : Sondor F2/B , iar in coloana 6 "Retributia tarifara lunara" este inregistrat : 9.60 lei/ora.
In documentul descarcat de pe site-ul CNPP - " Date CM - Informatii din carnetul de munca", pentru perioada lucrata la Schela Foraj Bucuresti apare in coloana "Salariu" : 10, adica 10 lei venit.
acum firesc se naste intrebarea : ce-i de facut ?
Inregistrarile din acel raport oficial al CNPP nu reflecta venitul real obtinut, sporurile primite, orele suplimentare , grupa de munca.
Daca nu se poate obtine adeverinta din care sa rezulte aceste informatii, cum am zis : ce-i de facut ?
Orice informatie, orice sugestie este bine venita!
Multumesc anticipat!

Cine are nevoie de, Cartea de munca de la "SCHELE DE FORAJ CIOCANESTI 1983" O poate găsi la "BAT TÂRGOVIȘTE " Chiar astăzi am fost de am ridicat-o de acolo
Buna ziua! V.as ruga sa.mi spuneti daca ati gasit arhiva schele foraj Bucuresti, pentru ca am aceeasi problema și nu știu cum sa o rezolv . Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Arhiva unei societati desfiintate teomoldoveanu teomoldoveanu Buna ziua ! Va rog daca ma puteti ajuta sa gasim arhivele societatii SC FORAJ SONDE SA BUCURESTI J 15/116/2005 CUI 1556617 Sotul meu a lucrat la aceasta ... (vezi toată discuția)
Arhiva societate radiata Geta Anghel Geta Anghel Buna ziua, Am cativa clienti care au lucrat la S.C. FORAJ SONDE BUCURESTI S.A., CUI 1556617, J15/116/2005, ce a avut sediul in comuna Ciocanesti, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat la iflgs in perioada 1984-1991 si ami trebuie ... Daniela Chiriac Daniela Chiriac Buna ziua, Am lucrat la IFLGS in perioada 1984-1991 si ami trebuie o adeverinta privind sporurile si adaosurile reglementate prin lege. Aceasta adeverinta ... (vezi toată discuția)