avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire abuziva

Ce se inatmpla in cazul unei dezmosteniri abuzive,pe baza unei declaratii false, data la politia locala de mama naturala ,respectiv "PROBLEME PSIHICE"(cu majuscule)-de care nu am fost instiintata la timp,si lipsita si de dreptul la replica,si de cel la auto-aparare,in urma acestei declaratii "calomnioase" si fara argumentatie scrisa,si fara posibilitati financiare de combatere intr-o instanta-aplicate se pare mie,ca "o corectie" a d-ei,a fratelui,a familiei,si a catorva vecini binevoitori sa imi decline "nebunia ",vizibil-public, insotita si de alte denigrari grosolane mincinoase-colective, in urma unei plangeri pentru abuzuri in familie,(cu o declaratie impotriva fratelui foarte agresiv) avand ca scop-interes-finalitate, imputernicirea ca actual/viitor proprietar proprietar, pe intreaga proprietate,printr-o intabulare sistematica(sau definitiva cu titlu de proprietar de drept ),inclusiv pe 1/2 din casa parinteasca ,de care(confortata si intretinuta fizic de mine),in calitate de sora naturala, ar fi trebuit sa tina cont,si sa-mi fie luat in calcul, ca un drept firesc,de ambii parinti inca in viata, si dreptul meu la mostenire ,la vremea inevitabilei succesiuni naturale,ca in orice familie...si cu doi copii,si sub nici o forma ca "indezirabila", sau sub tutela binevoitoare a fratelui,si grija pentru batranetea mea ,pana ... ?!
Cel mai recent răspuns: chalout , utilizator 05:55, 23 Aprilie 2020
Nu are legatura ce suntem noi, ce calități avem, cu ce ne ocupam.
Dacă va nemultumesc raspunsurile, nu trebuia sa postati. Cu parere de rau, dar nu obișnuim să cântăm în strună atunci cand nu e cazul.
În privința declarației, asa zisa dvs problemă psihică nu va împiedica să mosteniti. Din punct de vedere legal, și incapabili/persoanele cu dizabilitati/cu probleme psihice au dreptul la moștenire. Deci nu asta face ca dvs să nu mai mosteniti nimic.
Dacă la decesul părinților nu veti mai avea nimic de moștenit, fiindcă părinții si-au înstrăinat bunurile din timpul vieții, este la fel de legal.
Motivele din spatele înstrăinării: nu conteaza, nu intereseaza. Sunt problemele dvs familiale.
In momentul de fata sunt proprietari. Așadar, pot sa vândă, să doneze, să închirieze, să demoleze, să facă absolut ce doresc fără acordul nimănui. Dacă părinții ar cere voie copiilor să dispună de munca lor, evident, ar fi vorba de o ingradire a dreptului de proprietate.
Cum sunteti atat de revoltată, nu mai investiți în casa părinților și în investiția lor. Faceti-va propriul rost.
Stimata doamna ,

Exheredarea nu este permisa, in virtutea dispozitiilor normative aplicabile.

In timpul vietii, fiecare proprietar dispune de bunurile sale, dupa cum doreste, potrivit principiului libertatii contractuale.

Dupa deces, insa, patrimoniul lor este transmis defunctilor.

Am investit deja...cu incredere,in parintii mei naturali,si cu acordul d-lor. Iar declaratia depusa de mama la politie,fara instiintare ca "reclamanta" ( cu "PROBLEME PSIHICE"- este o CALOMNIE FALSA) ,intr-un dosar "prefabricat" ,intr-o acheta deschisa de mine pentru rele tratamente in familie (dupa ce am investit acum 15 ani) incurajata si de concubinul, cu care d-ei a fost perfect de acord sa locuim in 1/2 d-ei de casa(proprietar tata-la acea vreme),Intre timp,si-a adus aminte fat-frumos, ca lui nu-i mai trebuie casa,si a fugit un pic prin lume sa se inteleaga el pe el ,si sa-si traiasca fain-frumos viata! S-a intors din vilegiatura occidentala ,o data pe an,in vizita ,ca la o penitenta in proriul ei penitenciar,iar dupa ce s-a saturat de provocarile libertatii depline,si-a "re-amintit" ca ar fi mai bine ACASA.Refuzat...restrictie....si toata lumea val-vartej de suparata si jenata de gestul meu,inclusiv mama,care mi-a refuzat categoric, imediat ce am terminat lucrarea, acte pe 1/2 confortata de mine,pe numele meu ,cu "scuza"ca o duc la azil(ABERANTA!!!),care nu are nici un fundament ,nici logic,nici ca relatie parinte -copil,mama -fica,iar acum,domicilianta,fara drept la informare-mai precis o tacere impusa.Si singura "garantie,dupa ce am confortat-o,aceiasi,ca si acum 15 ani, a unei "frunze-n vant",de domicilianta,cu "garantia" consumurilor de "linistire",in schimbul celei de a nu saluta poarta, si un pic indezirabila(desi exist si nu sunt "nebuna"), la mana d-lor si a fratelui,si putin obligata sa suport resemnata, un conflict "artificial creat"in timp...pe care nu eu l-am creat;o incrangatura care nu imi apartine,si in care m-am trezit prinsa.As mai continua,dar nu vreau sa mai vad in nici un raspuns,cuvantul "revoltata".E un cuvant bland....pentru o asa blestematie de situatie,creata cu sprijinul intelepciunii si al bunei masuri a parintilor impartiali ,a primariei,a politiei,a prietenilor de o viata,a vecinilor,si toate marturiile lor intr-un dosar penal,fundament de baza,penrtu noile criterii si legi- UE.Ca de cele ancestrale,si crestin-ortodoxe,ca urmasi ai urmasilor nostri pomeniti ca sfinti parinti in veac(ca la tzara)riscam sa ne purtam crucea si la propriu, si la cpatai,mai devreme decat ceasul pe care,normal ar fi,sa ni-l opreasca numai Stapanul Stapanilor si Imparatul Imparatilor.Va multumesc oricum de raspuns,si va doresc multa sanatate in "rostul" d-voastra creat probabil,mult mai cu "rost",in tinerete ,si in niste vremuri bune-apuse,cu becul ratiunii foarte aprins,si cu inima un pic mai stinsa!

raluk0207 a scris:

Nu are legatura ce suntem noi, ce calități avem, cu ce ne ocupam.
Dacă va nemultumesc raspunsurile, nu trebuia sa postati. Cu parere de rau, dar nu obișnuim să cântăm în strună atunci cand nu e cazul.
În privința declarației, asa zisa dvs problemă psihică nu va împiedica să mosteniti. Din punct de vedere legal, și incapabili/persoanele cu dizabilitati/cu probleme psihice au dreptul la moștenire. Deci nu asta face ca dvs să nu mai mosteniti nimic.
Dacă la decesul părinților nu veti mai avea nimic de moștenit, fiindcă părinții si-au înstrăinat bunurile din timpul vieții, este la fel de legal.
Motivele din spatele înstrăinării: nu conteaza, nu intereseaza. Sunt problemele dvs familiale.
In momentul de fata sunt proprietari. Așadar, pot sa vândă, să doneze, să închirieze, să demoleze, să facă absolut ce doresc fără acordul nimănui. Dacă părinții ar cere voie copiilor să dispună de munca lor, evident, ar fi vorba de o ingradire a dreptului de proprietate.
Cum sunteti atat de revoltată, nu mai investiți în casa părinților și în investiția lor. Faceti-va propriul rost.

Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
chalout, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea halecu_80 halecu_80 parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea.stam in apartament cu 2 camere parintii,eu,sotia si copilul nostru de 4 ani.eu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor ContSters330490 ContSters330490 Buna ziua! Revin pe forum cu o noua problema la care as dori un raspuns. Frate decedat cu ani in urma, minor ramas cu mama. Mama s-a recasatorit, are un al ... (vezi toată discuția)
Vânzare moștenire fără acordul copiilor yoyosen yoyosen Mama mea a primit prin moștenire o casă și o bucată de teren de la mama ei...(bunica mea).După decesul bunicii mama a hotărăt să o ... (vezi toată discuția)