avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce acte intocmesc pentru a schimba locul muncii la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce acte intocmesc pentru a schimba locul muncii la domiciliu?

In contextul masurilor de prevenire a imbolnavirii cu coronavirus, in cadrul unui SRL se ia decizia de comun acord cu salariatii ca munca sa se desfasoare de la domiciliul salariatului.In acest sens se vor elabora:
- minuta a intalnirii cu reprezentantii salariatilor in care se stabileste de comun acord ca se va lucra de la domiciliu.
-decize angajator in acest sens
-incheierea de acte aditionale la CIM prin care se schimba locul muncii.Aceste acte se raporteaza in revisal?
-instruirea lucratorilor in domeniul SSM
-procedura interna privind munca la distanta
Sunt corecte si suficiente aceste acte?

Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:33, 16 Martie 2020
Ce ar trebui să conțină o politică internă, necesară pentru a justifica munca de acasă
www.avocatnet.ro/articol_540...
In cazul muncii la domiciliu, daca salariatul sufera un accident in timpul de lucru, este considerat accident de munca ca si in cazul in care ar lucra la sediul firmei? Angajatorul are vreo raspundere sau raspunderea este a salariatului?
Buna ziua,
Nu ar strica sa puneti ultima intrebare la ITM-ul judetean.
Una este accidentul acasa, intr-un mediu necontrolat ( sau foarte putin controlat ) de angajator, alta este accidentul petrecut la birou ( unde angajatorul este obligat sa-l amenajeze in asa fel incat sa reduca sau elimine accidentele.
Este considerat accident de munca ca si in cazul in care ar lucra la sediul firmei.
Stiu ca a mai fost discutia...dar de unde stiu eu, ca lucrator SSM ce face parte dintr-o comisie de cercetare a evenimentului, cum a avut loc acel eveniment?
Ma bazez doar pe declaratia lui sau a membrilor familiei/vecinilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru? Dana Gelea Dana Gelea Buna ziua, As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu. Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si ... (vezi toată discuția)
Plecare prin invoire Monica Popescu Monica Popescu Buna ziua, M-am confruntat la servici cu urmatoarea situatie: un salariat s-a simtit rau si a solicitat sa fie lasat sa plece acasa , ne dorind sa fie ... (vezi toată discuția)
Instruirea la locul de munca si periodica a salariatilor cu contract individual de munca la domiciliu SC GEEA RUGBY CLUB SRL SC GEEA RUGBY CLUB SRL Sunt destul de multe firme in ROmania (in special venite din Vest) care au adoptat Contractul Individual de Munca cu prestare la domiciliu si care nu stau ... (vezi toată discuția)