avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fortat

Salutare!
Sunt pus in situatia in care sunt obligat sa imi iau tot concediu pe anul acesta, din cauza lipsei de clienti. Tin sa precizez ca acesta situatie este in contextul cu covid-19. Ei vor sa inchida unitatea si sa puna lumea in concediu de odihna. Este legal ?
Si daca nu, cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 21 Martie 2020
Pe toata lumea a pus in concediu.Maine nu ar mai lucra nimeni,asta ar insemna ca daca ma concediaza din motive economice eu ar trebuii 20 de zile sa merg in continuare la munca. Fapt ce este imposibil fizic. Maine fiind inchisa unitatea .
Multumesc pentru raspunsuri.
Ei nu trebuia sa ne puna in somaj tehnic?
Era o varianta si sa va trimita in somaj tehnic...
Dar in cazul angajatilor unei primarii (personal contractual, nu functionari publici), daca s-a decis concediu obligatoriu ("reprogramarea concediului de odihna pentru anul 2020") ? Decizia e motivata "in baza decretului nr. 195/16.03.2020", dar parcurgand decretul, vad ca art.33 nu zice decat "Instituțiile și autoritățile publice centrale și locale [...] introduc, acolo unde este posibil, pe perioada stării de urgență, munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, prin act unilateral al angajatorului."
Are sau nu baza legala obligarea la concediu de odihna acum ? Si mai ales ce putem face ?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
scarabeul, utilizator
Optiunea de a beneficia de acest concediu este a salariatului...
Puteti opta sa nu beneficiati de acest concediu si o sa gasesca alta modalitate de a va "trimite acasa" in aceasta perioada.
Nu are nicio baza legala sa va oblige la CO.

Alte discuții în legătură

Covid-19 concediu de odihna reportat GabirielaM GabirielaM Poate angajatorul să-și oblige salariații să efectueze concediul de odihnă reportat din anul anterior (2019) in situatia actuala de stare de urgenta? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ... Patricia-Laura Patricia-Laura CONCEDIUL DE ODIHNA Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ,linia pe care lucrez se oprește.Suntem in concediu de odihna.Dar ,ținând cont că ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna sau somaj tehnic? MoCsaby MoCsaby Buna, lucrez intr-o fabrica din domeniul automotive. Cand s-a declarat pandemia, seful m-a obligat din 27 martie sa imi iaun concediu de odihna ramas din 2019 ... (vezi toată discuția)