avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul cota incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul cota incalzire

Buna ziua ,ma numesc Mateescu Mariana ,presedinte ,din partea Asociatiei de Proprietari 7. Condominiul nostru este impartit in 23apartamente la termoficare si 21 apartamente au centrale termice de apartament. Cei care sunt la termoficare au repartitoare toti in case iar in subsol este repartitor comun pe bransament .In cazul acesta ,cum se stabileste plata cotelor pentru incalzirea comuna ? Ce procentaj din facturile lunilor de iarna ,respectiv Decembrie, Ianuarie ,Februarie se poate stabili ? Va rog un raspuns exact,cu litera articolului de lege unde gasesc aceste reglementari ca sa pot comunica in Adunarea Generala. Mentionez ca nu avem calorifere in bloc, sau in vreun spatiu comun ,doar teava din subsol pe care este montat repartitor.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
FLORINA1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:32, 18 Martie 2020
daca sunt repartitoare inseamna ca aveti o firma autorizata sa citeasca aceste repartitoare. Firma respectiva stie cum platesc partile comune cei care au centrale termice individuale.


Dr.Virgil Dan Amza a scris:

daca sunt repartitoare inseamna ca aveti o firma autorizata sa citeasca aceste repartitoare. Firma respectiva stie cum platesc partile comune cei care au centrale termice individuale.

Nu m-am referit la cei cu centrale termice, si la cei care sunt pe Radet inca , administratorul a decis ca trebuie sa se plateasca cca 30 % din valoarea cea mai mare a unei facturi din lunile decembrie ianuarie februarie, adica , chiar daca avem oameni in bloc care isi tin repartitoarele inchise ca sa faca economie , tot le vine de plata cca 70 de lei pe luna pentru " parti comune incalzire" la modul la care au doar tevile care trec prin apartamentele lor,
pentru ca nu avem calorifere in bloc sau pe etaje sau pe terasa !Mi se pare exagerat 30 % ! Asta intrebam
Daca stiti articolul de lege din A.N.R.S.C care sa evidentieze clar cum se calculeaza partile comune gen ( tevi care trec prin apart, bransamentul din subsol sau mai stiu eu ce
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp ORDIN nr. 343/2010 pentru aprobarea NORMEI TEHNICE privind repartizarea consumurilor de energie termice între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încalzire si apa calda de consum

Capito;ul II Repartizarea consumurilor de încalzire
revin - in enuntul initial spuneti ca cei bransati la Radet au repartitoare. Daca e asa, caldura nu poate fi calculata decat de cei autorizati, adica firme specializate. Acestia vor calcula si partile comune pentru cei care au centrale pe gaz. ATENTIE - administratorul nu are voie sa calculeze caldura pentru partile comune in situatia asta ! Deci retineti - NU ARE VOIE ! Iar firma are metodologia legala cum sa procedeze.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi cristeadan2000 cristeadan2000 Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje si am centrala termica. Locatarii de deasupra mea (et 4) au si ei centrala termica. Tevile retelei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Plata pentru tevile de caldura nahi nahi Buna ziua, doresc sa formulez si eu o intrebare referitoare la tevile de caldura care trec prin apartamentul mamei mele. Doresc sa mentionez ca mama are ... (vezi toată discuția)