avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie de constituire drept de uz pentru trecere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie de constituire drept de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces cu proprietari in diviziune.

Este suficienta o conventie de constituire drept de uz pentru traversare cale de acces cu mai multi proprietari in diviziune, obtinuta de la un singur proprietar sau este nevoie de acordul tuturor proprietarilor ?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Potorac Constantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:34, 17 Martie 2020


Art. 641: Actele de administrare şi de dispoziţie

(1) Actele de administrare, precum încheierea sau denunţarea unor contracte de locaţiune, cesiunile de venituri imobiliare şi altele asemenea, cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi.
(2) Actele de administrare care limitează în mod substanţial posibilitatea unui coproprietar de a folosi bunul comun în raport cu cota sa parte ori care impun acestuia o sarcină excesivă prin raportare la cota sa parte sau la cheltuielile suportate de către ceilalţi coproprietari nu vor putea fi efectuate decât cu acordul acestuia.
(3) Coproprietarul sau coproprietarii interesaţi pot cere instanţei să suplinească acordul coproprietarului aflat în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau care se opune în mod abuziv la efectuarea unui act de administrare indispensabil menţinerii utilităţii sau valorii bunului.
(4) Orice acte juridice de dispoziţie cu privire la bunul comun, actele de folosinţă cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare şi locaţiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum şi actele care urmăresc exclusiv înfrumuseţarea bunului nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispoziţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Anicabalasoiu@gmail.com Anicabalasoiu@gmail.com Sint doi proprietari si unul vrea sa inchirieze partea lui de 50/la suta din imobil poate fara acordul celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. muntean sorin adam muntean sorin adam daca in urma unei succesiuni rezulta doi proprietari, ai unei case, careposeda ficare 50%, poate unul dintre ei sa aduca modificari, imobilului, fara acordul ... (vezi toată discuția)
Utilitati pe cale de acces impartita in cota indiviza prisacii prisacii Va salut. Am facut la eon gaz o solicitare de extindere a conductei de gaze naturale. Spre bucuria mea solicitarea a fost acceptata pe suportul financiar ... (vezi toată discuția)