avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensia minimă garantată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensia minimă garantată

bună ziua!aș vrea să știu dacă,se poate să cer pensie minimă la vârsta de 59 de ani și ce acte am nevoie!am lucrat 9 ani cu carte de muncă.multumesc,aștept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 17 Martie 2020
Nu exista pensie minima garantata.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 6/2009, pot beneficia de indemnizatia sociala pensionarii, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.

Condiții necesare pentru obținerea indemnizației sociale pentru pensionari:

- să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii la pensie;
- să aibă domiciliul în România;
- nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub 704 lei.(de la 01.09.2019)
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minima sociala Gurzun Vasilica Gurzun Vasilica Mama mea e nascuta in 1954 pe 1 August are 65 de ani si nu beneficiaza de nici un ajutor sau pensie.. Are numai 7 ani lucrati la C.A.P si doi ani platiti...in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala fara stagiu minim de cotizare muscalucristina muscalucristina buna ziua, Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, doresc sa stiu daca o persoana cu varsta de 65 ani , si vechime in munca de doar 5 ani, se poate ... (vezi toată discuția)