avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Promisiune cumparare casa
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Promisiune cumparare casa

Buna ziua!Acum aproximativ o luna am semnat o primisiune de cumparare impreuna cu vanzatorul oferindu-i acestuia in baza promisiunii o suma de bani ca si avans.Intre timp,a intervenit pandemia,starea de urgenta,etc,si ma gandesc sa renunt la cumpararea casei.Credeti ca exista posibilitatea sa imi recuperez avannsul in conditiile in care aparut aceasta pandemie intre timp?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:31, 18 Martie 2020
Dacă în promisiune nu ați inserat o clauză care să prevadă forța majoră, nu. Și probabil că nu aveți.

Chiar și cu o astfel de clauză ar trebui să dovediți cum ați fost afectat de situație de nu mai puteți să onorați promisiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere promisiune bilaterala de vanzare cumparare ada2000 ada2000 buna ziua, ma intereseaza daca exista vreo procedura prin care se poate renunta la achizitionarea unui imobil, atata timp cat s-a semnat o promisiune de ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu avans mare userpf_2014 userpf_2014 Buna seara, Am de gand sa cumpar o casa si proprietarul cere un avans mare, de 5000 euro. As vrea sa fiu sigur ca o sa-mi vanda mie. Se poate pune in ... (vezi toată discuția)
Reziliere promisiune de plata vanzare apartament. leoberti leoberti Buna ziua, Am un apartament scos la vanzare pentru care am incheiat o promisiune de plata cu un promitent cumparator. Promisiunea de plata avea ca data ... (vezi toată discuția)