avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul după naştere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul după naştere

Bună ziua tuturor,

Acum 4ani de zile am născut un copil, deci locuiam atunci încă cu tatăl lui, tatăl e trecut pe certificatul copilului. Când avea copilul 6 luni de zile începea certurile în familie mult mai rău, tatăl se comporta urat cu copilul, nu stia cum sa scape de el, când copilul plângea urlă ca să îl fac sa nu mai plângă, vine de la dura de noapte și lua copilul din pat și îl scotea din dormitor și îl punea pe jos pe patura ca să doarmă el liniștit, erau serii în care eu și copilul dormeam pe patura etc. El devenea din ce în ce mai nervos, și certurile erau din ce în ce mai urate, noi eram închiși în casa noapte nu cumva sa fug etc, normal ca la un bebe mic nu sti ce se intampla în noapte, copilul avea febra pana în 40 c... Nu știam ce sa fac norocul meu era ca aveam sirop în casa sa pot potoli febra. De la atâta certuri și neatenție pentru copil am decis sa îl părăsesc, mi-am luat copilul și am plecat. Am cerut statului roman ajutorul dar a durat, mi-a spus ca ma poate ajutat pentru moment cu un cămin unde sunt mămici singure, cu un loc de munca etc. normal nu am fost de acord, pana la urma am plecat în orașul meu natal, unde am fost ajutata de sora mea, după câteva luni a venit tatăl în vizita la noi ca vrea sa se împace cu mine, normal nu am mai vrut pentru ca el nu sa schimbat și mi-a spus ca lucrurile nu o sa mai fie asa de frumos cum a fost. Pentru mine totul era mai important ca copilul sa crească sănătos și fericit. Pentru ca am vrut sa plec din țară l-am muncit ca o sa ne împacăm dar pe moment vreau sa îmi revin. Tatăl mi-a făcut hărțile ca să pot pleca cu copilul din țară, deci acum vine timpul când procura expiră, tatăl nu ți-a mai văzut copilul de 3 ani de zile nu a plătit nimic pentru el, chiar dacă i-am spus când am fost în aeroport ca nu va mai fi nimic între noi. A acceptat sa facă hârtie pentru cusodia copilului, dar de fiecare data minte ca le face și nu le face. Mereu îmi spune ca vrea sa ma vadă jos. În fine. Copilul are domiciliul actual în Germania, merge la grădinița i-am creat aici lumea lui, lumea noastră frumoasa departe de certuri. L-am dat în judecată pentru cusodia copilului, dar el nu a venit.
Întrebarea mea e, la nașterea copilului amândoi au cusodia comuna, exista un act pentru acesta?! Și care e legea în România în legătură cu cusodia... La nastere a semnat numai ca e de acort ca copilul sa treacă pe numele meu, deci e pe certificat și împreună avem numai cartea de familie.

Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
JustMe27, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:22, 18 Martie 2020
In Romania autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti.
Custodia exclusiva se acorda de instanta, daca tatal este decazut din drepturile parintesti sau pentru comportamente grave, de natura sa afecteze dezvoltarea minorului, aspecte care bineinteles trebuie dovedite.
Altfel, prin acordul parintilor, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie nou-nascut Danutza5 Danutza5 Sunt insarcinata in 3 luni , taticul a refuzat din start ideea si m\'a presat pana acum o luna sa avortez , de o luna nu mai vorbim deloc dar inainte de asta ... (vezi toată discuția)
Custodie comună cu înțelegere verbală diferită de cea stabilită la notar, și cu multe probleme pentru minor. as putea sa acționez în instanță pentru custodie exclusivă? roxanavasiliu roxanavasiliu Buna ziua. Am divortat in 2016, dupa nasterea baietelului (in conditiile in care tatal a petrecut toata sarcina si in an din viata copilului in alta tara, fara ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)