avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea Zile libere pentru parinti
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea Zile libere pentru parinti

Buna seara.
Sunt angajată în sistemul privat si mi-a fost respinsă cererea de acordarea zilele libere pentru părinți pe motiv că soțul munceste cu contract in alta tara.Are respingerea un temei legal?În lege nu este specificat acest aspect.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mimi20 , utilizator 11:09, 19 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista temei legal pentru respingerea cererii dvs.... va trebuie declaratia tatalui pe propria raspundere (anexata la cerere) din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit legii.

Am depus atâta declaratia tatălui pe proprie răspundere cat si copie a contactului din tara in care munceste si totusi a fost respinsă.Cum as putea sa procedez sa beneficiez de drepturile mele? Cui sa ma adresez?
Sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul.
Multumesc pentru indicatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere privind acordarea de zile libere parintilor in caz de urgenta morty morty Buna ziua, Doresc sa va intreb daca exista vreun model de cerere care se va completa de parinti pentru a putea beneficia de zile libere platite pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Indemnizație 75%pentru copiii maria06039 maria06039 As vrea sa stiu daca unul din părinți adică tatăl în cazul meu e plecat în străinătate dacă beneficiez de concediul 75%pentru copil,eu sunt acasa din ... (vezi toată discuția)
Concediu plătit pentru a sta cu copiii adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua , fratele meu dintr-o relatie anterioara are 2 copii ,nu au fost casatoriti , s-au despartit amiabil , fiecare crescand cate un copil. El munceste ... (vezi toată discuția)