avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu plătit pentru a sta cu copiii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu plătit pentru a sta cu copiii

Buna ziua , fratele meu dintr-o relatie anterioara are 2 copii ,nu au fost casatoriti , s-au despartit amiabil , fiecare crescand cate un copil.
El munceste in regula si ar vrea sa intre in concediu pt a sta cu copilul,el fiind la scoala avand 10 ani.
Respectiva , la acest moment nici ea nu munceste.
Fratele meu , in afara de copil si certificat de nastere nu are nici un act oficial care sa ateste cele mai de sus.
Cum ar trebui sa procedeze ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 15 Martie 2020
Depune la angajator o cerere de acordare a unor zile libere pentru supravegherea copiilor, care va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilel libere supraveghere copil valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Am o salariata care are copil de 4 ani, care este inscris in invatamantul preuniversitar. Sotul salariatei este profesor la o unitate de ... (vezi toată discuția)
Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere ... denisa25 denisa25 Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere scoala online ,pt un parinte care lucreaza de scurt timp pe contract nedeterminat , intr o ... (vezi toată discuția)
In conformitate cu legea 19 si oug 147/2020, parintiii ai caror ... anemoni anemoni In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ai caror copii invata in sistem hibrid, in saptamana cand invata online pot solicita zile libere? ce ... (vezi toată discuția)