avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara.
S a făcut succesiunea după tată ideea este că acuma au apărut discuți și sora mea ar vrea și ea jumătate din partea mamei.
Ea sta la mine eu voi avea grija de ea iar mama vrea sa îmi cedeze mie partea ei.
Cum putem face ca partea mamei sa mi-o cedeze mie?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 01:00, 19 Martie 2020
buna seara,
Daca mama este in deplinatatea facultatilor mentale atunci exista doua posibilitati:
- sa va dea o cota mai mare de 1/2 din partea ei adica sa va dea 3/4 din partea ei si asta se face printr-un testament autentic (incheiat la notar0
- sa va dea tot si atunci incheiati contract de vanzare cumparare incheiat la notar si in care se specifica faptul ca plata se face prin virament bancar 9se dau banii prin banca) si atunci acesta nu mai este atacabil usor in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Testament olllly87 olllly87 Buna seara . Am o cunostinta de vrea sa imi faca un testament. Problemele ar fi mai multe si o sa incerc sa le expun pe rand. Persoana de vrea sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Testament gykone gykone Buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, intretinem o batranica care este vaduva , nu are copii, are un frate si o sora care stau in orase diferite si ... (vezi toată discuția)