avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Salon infrumusetare - Covid 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Salon infrumusetare - Covid 19

Buna ziua,
In urma cautarilor pe website-urile de specialitate, nu am reusit sa gasesc nicio informatie clara.
Saloanele de infrumusetare au obligatia de a se inchide in urma masurilor de siguranta, luate in urma declararii Starii de Urgenta si interdictiilor impuse incepand cu 17.03.2020? In timpul discursului domnului Raed Arafat pe burtiera stirilor scria si "Saloanele de infrumusetare" ca fiind printre afacerile inchise. (Mentionez ca din responsabilitate fata de clienti si angajati, am decis incetarea activitatii deja)
Ma intereseaza acest aspect pentru a discuta cu Locatorul spatiului si a solicita suspendarea platii chiriei, si pentru a stii daca ma incadrez la clauza de Forta Majora.

In cazul in care nu accepta suspendarea platii chiriei, desi aceasta masura este legala, ce este de facut si care este procedura de a demara clauzele de Forta Majora?

Orice alte sfaturi sunt binevenite..
Va multumesc mult pentru sfaturi!
O zi buna si succes in ceea ce faceti!
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
cdcz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Afacerea dvs face parte din cele a căror activitate a fost închisă/suspendată la acest moment.Incercati o rezolvare amiabilă cu proprietarul spațiulu,i pt a face demersuri de alta natura e costisitor.De exemplu un certificat eliberat de camera de Comert si Industrie care sa ateste cazul de forta majora pt a fi invocat în relațiile dintre părțile unui contract costa 500 E plus TVA..Mai exista o procedura de eliberare a unui certificat de către Ministerul Economiei ,certificat care se va obține online și probabil gratuit dar se cer o serie de acte contabile ,birocrația pare exagerată pt eliberare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amânare plata chirie srl teodorasirb2019 teodorasirb2019 Buna ziua! Îmi puteți spune dacă proprietarul unui spațiu are dreptul sa refuze certificatul stării de urgenta prin care se face dovada ca exista ... (vezi toată discuția)
Suspendare plata chirie amaliaschintee amaliaschintee Avand in vedere ca am o societate cu activitate suspendata in aceasta perioada (salon de frumusete), ce pot face sa imi suspend legal plata chiriei in aceasta ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala ValaA ValaA Buna ziua, Sunt in situatia de a incheia succesiunea in urma decesului parintilor si printre actele necesare se afla si certificatul fiscal. Din pacate , ... (vezi toată discuția)